Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші переглянули результати обласного конкурсу “Серцем єдиним, ми — Україна”

У Калуші переглянули результати обласного конкурсу “Серцем єдиним, ми — Україна”

Калуські ліцеїсти, які оскаржували результати обласного конкурсу “Серцем єдиним ми — Україна”, планують виступити на обласному гала-концерті. На рівні міста їх скаргу розглянули, а в результати конкурсу таки внесли деякі зміни.

Подробицями ділиться Інформатор.

Як повідомила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, після надходження скарги від директорки ліцею №6 журі  зібралося повторно і ще раз все ретельно проглянуло й проаналізувало. Відтак було прийнято рішення визначити лише переможця конкурсу, який представлятиме громаду на другому етапі — районному. Цим переможцем залишився Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка.

А щодо всіх інших команд, які виступали на рівні міста, вирішили не визначати більше ніяких місць.

“Команди дійсно дуже добре підготувалися і дуже старалися. Ми це бачили. І тому так важко було обрати переможців. І насправді дуже вдячні абсолютно всім учасникам за таку відповідальну підготовку. Усі команди ми вирішили відзначити подяками”, — додала Ірина Люклян.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, яка є ініціаторкою конкурсу, також подякувала всім учасникам. За її інформацією, перший територіальний етап конкурсу зібрав майже 400 шкільних команд з усіх 62 громад Прикарпаття.

“Ці виступи подарували неймовірні враження й тверду віру у світле майбутнє нашої держави”, — зазначила вона.

Також Світлана Онищук зазначила, що командам, які не пройшли відбір, не варто засмучуватись: їх запрошують до учаксті в гала-концерті, що відбудеться у травні.

Директорка ліцею №6 Віра Притуляк в коментарі Інформатору підтвердила, що ліцеїсти готуються до цього виступу, а конфлікт загалом вичерпано.

Нагадаємо, скандал через учнівський конкурс у Калуші виник минулого тижня: команда, яка набрала найменшу кількість балів, вважає, що її несправедливо засудили та вимагала скасувати результати конкурсу.

Йдеться про обласний конкурс “Серцем єдиним, ми — Україна”, який ініціювала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Проводять його серед закладів загальної середньої освіти області: команди, що складаються з учнів 8-11 класів, змагаються у вокальному та хореографічному мистецтві, пишуть  твори про подвиги захисників, які пізніше організатори обіцяють опублікувати у збірнику. Метою проєкту є посилення національно-патріотичного виховання, підтримка талановитих дітей та сприяння психоемоційному розвантаженню.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору