Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День міста у Калуші: вперше відбудеться “Калуський колізей”

Учора, 25 квітня, відбулося перше засідання організаційного комітету з нагоди відзначення Дня міста. У міській раді повідомляють, що детальний план відзначення Дня міста наразі розробляють. Його оголосять уже згодом. 

Пише Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

У 2024 році Калушу виповниться 587 років від першої письмової згадки.

“В часі війни святкувань у громаді не буде. Заходи, які плануються, мають на меті об’єднати громаду, консолідувати всі зусилля на підтримку наших Захисників”, — зазначає міський голова Андрій Найда.

Зокрема, 23 травня, в День Героїв України, проводитимуть заходи із вшановування пам’яті полеглих Захисників.

Та загалом мешканців громади планують залучити і до традиційних заходів, і до нових. Усі вони будуть пізнавально-культурного, освітнього та спортивного спрямування.

Серед щорічних – Свято обдарованої молоді, “Дзвінквест”, “Молодіжний квартал”, театралізована екскурсія “Легенди оживають” за оновленим маршрутом, легкоатлетичні змагання “Калуська стадія 587”.

Новий — “Калуський колізей” — передбачає презентацію та популяризацію різних видів спорту. Також пропонується проведення ярмарку від підприємців.

Усі заходи будуть благодійними. Кошти, які акумулюють під час кожного з них, будуть спрямовані на підтримку конкретної військової частини.

Розпочнеться відзначення Дня міста 19 травня благодійною програмою від колективу Фахового коледжу культури та мистецтв.

Решта — триватимуть з 23 по 26 травня.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору