Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани придбали багі для військових і “тестують” його зі школярами | ФОТОРЕПОРТАЖ

Такий “всюдихід” зроблений саме для потреб військових. Ним і з позицій зручно добиратися, і техніку деяку підвозити, і у вивезенні поранених він дуже рятує.

Ділиться Інформатор.

200 тисяч гривень на багі для роти протитанкових ракетних комплексів 10-ї гірсько-штурмової бригади калушани збирали близько трьох тижнів. Наталія Романович-Дзяма каже, що такого великого збору ще не робила, хоча дрібніші разом із однодумцями закривали вже багато разів.

“Було навіть страшно. Але почали збирати і багато хто допомагав, донатив скільки міг і ми зібрали. Особливо допомагав наш калушанин Андрій Гасяк”, — каже вона.

Коли довкола вирви і війна, то дістатися до позицій стає непросто, а швидко їх покинути — тим більше, додає калушанка, розповідаючи, чому саме цей запит зараз так важливо закрити. Спершу, каже, був запит на забезпечення підрозділу “мавіком”, але за якийсь час хлопці з передової подзвонили і попросили саме квадроцикл.

Виробників якісних багі знайшли у Коломиї. Тож, транспортний засіб днями придбали і вчора привезли у Калуш. Першими його “потестили” учні ліцею №6, які раніше передали на його придбання 50 тисяч гривень, зібраних на шкільному ярмарку.

“Хлопці привезли подяку і прапор для ліцею, бо вони нас постійно підтримують”, — розповідає пані Наталія.

Сьогодні з подібною місією і на багі калушани завітали до гімназії імені Дмитра Бахматюка. Його учні регулярно розмальовують тубуси і гільзи, які Наталія Романович-Дзяма потім виставляє на аукціони та розіграші і конвертує їх у допомогу воїнам.

“Хочемо, щоб діти подивилися, пофотографувалися і навіть трошки покаталися на цьому квадроциклі, бо вони допомагають і хочемо хоча б так їм віддячити”, — пояснює жінка.

Інформатор завітав і у клас, де розмальовують військові “сувеніри”. Учні зараз на уроках, але, як розповідає педагог-організатор Наталія Анікіна, приходять і на перервах, і на уроках трудового навчання чи образотворчого мистецтва і навіть у позаурочний час.

“Хто має бажання і талант — ідуть сюди. Ці тубуси зараз розмальовують дівчата з восьмого та дев’ятого класів і навіть п’ятикласники. Попередню партію — інші класи робили”, — уточнює вона.

 
У Калуші багі не затримається. Забирати його особисто приїхав військовий Віталій Попадюк. Вже до кінця місяця транспортний засіб буде нести службу на фронті. А волонтери, які організували збір і придбали транспортний засіб щиро дякують всім, хто долучився до збору та підтримував.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору