Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші поставили під сумнів закупівлю дослідження підземних вод на понад 3 мільйона гривень

В міській раді поставили під сумнів закупівлю Калуської енергетичної компанії

На сесії міської ради директора комунального підприємства попросили надати роз’яснення щодо цієї закупівлі.

Повідомляє Інформатор.

На сесії Калуської міськради депутат Юрій Погинайко порушив питання замовлення дослідження підземних запасів питних вод у Калуші на 3,2 мільйона гривень для комунального підприємства “Калуська енергетична компанія”:

“На прозоро є така інформація. Я просто для себе і, можливо, для депутатського корпусу хочу з’ясувати, наскільки критична необхідність робити це зараз. Те, що це потрібно робити, я згідний, але наскільки це необхідно робити зараз? Можливо, ці кошти варто спрямувати на потреби покращення ситуації стосовно втрат води, або в іншому напрямку, або дати просто роз’яснення, бо є багато питань”.

У відповідь керівник підприємства Петро Шевчук зазначив, що саме цей документ є основним та критично важливим для їх роботи:

“У 2022 році ми отримали тимчасовий дозвіл на користування надрами до 5 років. Відповідно, ми маємо підтвердити запаси підземних вод і цей документ є основним для роботи нашого підприємства. Він дасть нам можливість податися на Держгеонадра України й отримати постійний дозвіл на користування надрами. Цих 3,2 мільйона розписуються на поетапне фінансування, котре буде розбите й на наступний рік. На сьогодні в програмі фінансової підтримки було закладено 3,2 мільйона, але частина коштів була перенаправлена на “Карпатнафтохім” для оплати стоків. В будь-якому випадку це є основний документ для роботи нашого підприємства. Він є критично важливий, без цього дозволу постачання води в місто після закінчення тимчасового дозволу буде незаконним”.

Тендер на проведення комплексу геологорозвідувальних робіт, гідрогеологічних досліджень з метою отримання вірних гідрогеологічних параметрів необхідних для підрахунку експлуатаційних запасів підземних вод на ділянці “Добрівлянська” (65 свердловин) оприлюднили на платформі онлайн закупівель 19 квітня 2024 року. Вартість робіт, яка зазначена в закупівлі — 3 мільйони 200 тисяч гривень. Учасники можуть подати свої заявки до 28 квітня включно, онлайн-аукціон розпочнеться 29 квітня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору