Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Малий песик з великим характером — як доглядати за французьким бульдогом?

Малий песик з великим характером — як доглядати за французьким бульдогом?

Ви точно бачили це миле створіння, якщо не на вулиці, то у телеекранах точно! Даємо підказку — “Похмілля у Вегасі”, “Блудлива Каліфорнія”, або… навіть “Титанік”. Несподівано, але факт, що представники саме цієї породи отримали ролі у таких касових фільмах. І справді — вони милі, вони добре піддаються дресируванню, а ще вони тихі й не супер вибагливі до прогулянок.

Як ви вже здогадалися, сьогодні мова про французьких бульдогів. І сьогодні ми дамо вам відповідь на важливе питання у пошуковиках, яке остаточно схилить вас взяти собі додому цуценя саме цієї породи: французский бульдог догляд.

Цікавий факт — з французького у цих песиків тільки частина назви породи. Ці малі бульдоги мають виключно британське коріння.

Особливості й комунікація

Варто зауважити, що це дуже компанійська собака. Вона доволі рухлива і водночас невимовно любить свій новенький зручний лежачок. Вона з радістю зустріне з вами гостей, але коли відчує небезпеку, то до останнього захищатиме свого хазяїна. Вона може вживатися з котами й дітьми, тільки над цим треба трохи попрацювати.

Французьких бульдогів обов’язково потрібно дресирувати. Якщо цього не робити, то страждатимуть всі — ви, родина, ваші сусіди, й особливо, сама собака.

Також цій собаці потрібна присутність людини поряд. Чим більше — тим краще. В пустій квартирі представники цієї поради дуже страждають. І, що супер важливо — французьким бульдогам категорично не можна жити у вольєрах чи в будці на вулиці. Тепло і комфорт для такого песика не менш важливе за людську присутність.

Тим не менш, гуляти вони люблять. І з цим процесом поряд з таким бульдогом з легкістю справиться навіть першокласник чи першокласниця. Проте слід зважати на погоду, оскільки вони чутливі до низьких температур. Тобто, окрім свого гардеробу, вам інколи доведеться оновлювати й гардероб свого улюбленця різними светриками й комбінезонами.

Чим і як годувати?

Оскільки французький бульдог є представником малих порід, то і їсть він не багато. Якщо годувати вашого песика кормом преміумкласу, й стежити, щоб в раціоні не з’являлися пшениця та кукурудза, надлишок білків чи штучних консервантів (це можна прочитати на упаковці від корму), то він не буде хворіти на алергії, хропіти, пукати й викликати у вас через це тривогу. А ще, подбайте про постійний доступ вашого француза до води. Це також дуже важливо.

Особливості утримання

Дуже важливо тримати органи чуттів цієї породи в чистоті.

Коли ви побачите, що у собаки сльозяться очі, обов’язково протріть область довкола них спеціальним лосьйоном. Робіть це регулярно.

Також старайтеся частенько заглядати у вуха свого улюбленця й щоразу протирайте їх ватними дисками зволоженими засобом для чищення вух.

А ще потрібно доглядати за шерстю цих милих «булочок». Точніше за складками. Їх варто протирати хоча б раз на день вологими серветками, інакше там може з’явитися грибок. Слідкуйте також і за областю хвостика, там така сама проблемка.

Все інше, як у всіх собак — купання, підстригання кігтів тощо, в міру забруднення і потреби.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору