Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жителю Витвицької громади просять присвоїти звання Героя України | Петиція

Жителю Витвицької громади просять присвоїти звання Героя України | Петиція

Полеглий Андрій Тимочко з Витвиці стояв на захисті Чернігівської області міст Бахмач, Батурин та міста Бахмут Донецької області.

Пише Інформатор.

Андрій Тимочко мобілізувався до війська 5 квітня 2022 року. Брав участь у боях на території Чернігівської області міст Бахмач, Батурин та міста Бахмут Донецької області. Згодом Андрій приєднався до Харківського ТРО, де служив солдатом гранатометником.

“З честю та гідністю він разом з побратимами боронив цілісність нашої держави. Серед побратимів мав позивний “Тімоха”. Андрій був щирою, доброю, мудрою, товариською особистістю і мав авторитет серед друзів і побратимів”, — пишуть в петиції.

Під час виконання бойового завдання 25 січня 2024 року отримав тяжкі тілесні поранення несумісні з життям в районі населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області.

“Він відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі. Ми пишаємось своїм сином, брати та сестри – братом, діти – батьком-Героєм. Андрій віддав усе за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще багато планів та нездійснених мрій”, — йдеться в тексті петиції.

Похований Герой у селі Витвиця на місцевому цвинтарі. Підтримати петицію про присвоєння Андрію звання Героя України можна на сайті електронних петицій за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору