Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині інвестору погодили землю біля колишнього готелю. Міський голова назвав рішення історичним

У Долині інвестору погодили землю біля колишнього готелю.

У Долині депутати міської ради дали дозвіл на розроблення проєкту відведення земельної ділянки для реконструкції, переобладнання та перепланування і обслуговування готелю по вулиці Обліски, 32. Ділянка має орієнтовну площу 85 сотих і підлягає оренді.

Повідомляє Інформатор.

Як пояснив депутатам доповідач по цьому питанню, це — стандартне рішення у разі наявності документу на право власності на об’єкт.

Нагадаємо, на одному з попередніх сесійних засідань стало відомо: одна з компаній, що входить до групи Blago, вже викупила це майно і хоче перетворити його в житловий будинок. Для цього — звернулися до міської ради за дозволом на розробку детального плану території для реконструкції готелю “Карпати” під багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення. Але на тій сесії дозволу такого рада не надала.

На вчорашню сесію винесли новий проєкт рішення — щодо землі. Це була якраз вимога депутатів, пояснили у сесійній залі. Відтак мова пішла про 85 сотих, які в документі означені як приблизна площа. Частину депутатів таке формулювання насторожило, адже невідомо якою вона стане після проведення обмірів.

І хоча звучало, що територія фактично обмежена дорогами з трьох сторін, а з четвертої — пішохідною зоною, з’явилась пропозиція відвести інвестору ділянку виключно під спорудою (але вона не набрала достатньої для затвердження кількості голосів).

“Та ділянка, яка була колись в готелю, та і буде зараз виділена”, — пояснював міський голова Іван Дирів.

Зрештою міська рада проєкт рішення підтримала — 20 голосів було “за”.

“Дякую, колеги. Це дійсно історичне рішення . Спасибі всім, хто підтримав. Я переконаний, що скоро цей об’єкт стане чудовим, гарним і буде окрасою нашого міста, а не тим, що є зараз”, — зазначив голова громади вже після голосування.

Нагадаємо, що згідно з відкритими даними, будівля має майже 6363 кв. метри загальної площі. А виглядає вона зараз ось так:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору