Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Готель “Карпати” у Долині хочуть перетворити у житловий будинок з магазинами

Готель "Карпати" у Долині хочуть перетворити у житловий будинок з магазинами

Приміщення, яке багато років пустує та занепадає, вже викуплено. Тож тепер до Долинської міської ради інвестор звернувся за дозволом на розробку детального плану території. Це — перший крок до майбутньої реконструкцію колишнього готелю.

Повідомляє Інформатор.

Згідно з відкритими даними, будівля має майже 6363 кв. метри загальної площі й знаходиться на вулиці Обліски, 32 у місті Долині.

Як повідомив очільник громади Іван Дирів, одна з компаній, що входить до групи Blago, вже викупила це майно і хоче перетворити його в нормальний об’єкт. Для цього — звернулися до міської ради за дозволом на розробку детального плану території для реконструкції готелю “Карпати” під багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення.

Питання днями включили у порядок денний позачергової сесії Долинської міської ради. Проєктом рішення пропонувалося надати відповідний дозвіл, а відтак відділ містобудування та архітектури мав би організувати розроблення ДПТ. На підготовчі процедури, відповідно до  вимог законодавства, мало бути відведено 90 днів з часу прийняття рішення.

Детальний план території розробляє ліцензована організація. Після цього він має пройти містобудівну раду, громадське обговорення і громадські слухання й лише після цього може бути винесений на затвердження сесії. За аналогічною процедурою, наприклад, в Калуші зараз відбувається планування нового мікрорайону в Підгірках.

Перед початком голосування Іван Дирів закликав підтримати проєкт:

“Даймо перший крок для перетворення того страхіття, яке десятками років стоїть, у нормальний об’єкт”.

Утім, депутатський корпус, вирішив інакше: 2 “за”, 0 “проти” і 10 “утримались”. Тож, рішення не прийняли. До нього, вочевидь, ще повертатимуться.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору