Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Депутати не підтримали петицію про звільнення Петра Шевчука

У Калуші депутати не підтримали петицію про звільнення Петра Шевчука

На сесії міської ради обговорили петицію та запропонували депутатам проєкт рішення щодо її непідтримання. Під час голосування чомусь виникли технічні проблеми, тому депутатам довелось кілька разів переголосувати. Та зрештою — 27 “за”.

Подробиці розповідає Інформатор.

Йдеться про петицію, якою було запропоновано звільнити керівника комунального підприємства “Калуська енергетична компанія” Петра Шевчука. Вона набрала 150 голосів менш як за п’ять днів і мала йти на розгляд міського голови. Натомість — пішла на розгляд сесії.

“Відповідно до положення про розгляд петицій у громаді, вона має бути розглянута протягом 10 робочих днів. Петиція адресована міському голові та депутатам, хоча це, на нашу думку, не є повноваження сесії. Це — повноваження міського голови. Але — адресоване депутатам, тому виносимо таке рішення. Вам пропонується у проєкті не звільнення, а підтримання чи не підтримання даної петиції”, — пояснив під час сесійного засідання доповідач по питанню, начальник управління ЖКГ Тарас Фіцак.

Він також зазначив, що управління житлово-комунального господарства проаналізувало і законодавчу базу, й інформацію про діяльність підприємства, а відтак дійшло висновку, що “комунальне підприємство “КЕК” справляється з тими завданнями, які на нього покладені”.

“Якщо в тезах, то зменшуються втрати води, йде заміна мереж по місту, є інвестиційна програма, яка виконується…, купляються матеріали, проводиться робота. Щодо тарифів — законодавство зобов’язує кожного року до вересня місяця прораховувати економічно обгрунтовані тарифи, давати на розгляд виконкому. В цій частині КП дотримується закону”, — додав Тарас Фіцак.

На сесії дали слово також авторці петиції Світлані Вітковській. Вона акцентувала, що петиція за неповних п’ять днів набрала необхідну кількість голосів.

“Думаю, що пану Шевчуку вдалось пройти цей квест у такий коротенький термін тільки через високий рівень довіри громади до його діяльності”, — зазначила калушанка.

“Чому це зробила саме я? Бо мені як нікому болить факт виплати премій та допомоги та оздоровлення в сумі 187 тисяч гривень у той час, коли військові на передовій, ризикуючи життям і здоров’ям, отримують меншу зарплатню. Чи як має прожити пенсіонер на мінімальну пенсію, сплачуючи постійно зростаючі тарифи? Пенсіонеру потрібно п’ять років? щоб отримати суму? яку отримfв Петро за місяць”, — акцентувала вона далі.

Також Світлана Вітковська зазначила, що у відповідь на петицію керівник “КЕКу” “організував собі теплу ванну у вигляді пресконференції” та “поговорив сам із собою”, “показав мультфільми”…

Петро Шевчук у відповідь зауважив, що не отримував від пані Світлани ні інформаційного запиту, ні звернення, не було активістів безпосередньо на підприємстві чи його об’єктах. По тезах він розклав і спростував також пункти петиції, зазначивши, що на сьогодні загроз щодо припинення водопостачання у місті немає, по водовідведенню ситуація вирішується, а КП загалом працює беззбитково.

“Відсутність стратегії щодо виведення підприємства з кризи, зазначено у петиції. Де криза? Люди отримують аванс і зарплату вчасно, тоді як раніше ми по шість місяців працювали без зарплат”, — наголосив Петро Шевчук.

А щодо власної зарплати додав:

“Середня зарплата — не маніпулятивних 187 тисяч, а 71 тисяча гривень. І це — з усіма преміями, доплатами, відпускними й оздоровчими. Це 57 тисяч — на руки”.

За словами міського голови Андрія Найди, не можна просто так звільняти людину з роботи на основі лише петиції. Є трудовий кодекс і контракт, є сесія міської ради, яка розглядала звіт підприємства і підтримала його.

У депутатів міської ради запитань та коментарів не було. Тож, проєкт рішення поставили на голосування. Через технічні збої голосували кілька разів. Але зрештою — більшістю запропонований проєкт рішення було підтримано. Тож, петицію про звільнення Петра Шевчука депутатський корпус не підтримав.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору