Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Рецепти до Великодня: білкова, шоколадна і цукрова глазур

Як зробити смачну глазур до паски? Та ще й неймовірно смачну білкову, цукрову, чи навіть із шоколадом?

Пише Інформатор.

БІЛКОВА ГЛАЗУР

Інгредієнти: 

  • яєчні білки — 3 шт
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • сік лимона — 1 ч. ложка

Приготування:

Білки збийте міксером до щільної піни. Підсипайте по ложці цукрової пудри, але продовжуйте збивати. Мають утворюватися щільні піки. Насамкінець влийте сік лимона та збивайте ще 1-2 хвилини.

ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР

Інгредієнти:

  • чорний шоколад — 1 плитка
  • молоко — 20 мл
  • вершкове масло — 50 мл

Приготування:

Подрібніть шоколад на невеликі шматочки та помістіть у сотейник. Влийте молоко та додайте масло. Розтопіть інгредієнти на повільному вогні або на водяній бані. Постійно помішуйте. Коли маса стане однорідною та гладкою — знімайте з вогню.

ЦУКРОВА ГЛАЗУР

Інгредієнти:

  • цукор-пісок — 1 ст. ложка
  • желатин — 1 ст. ложка
  • вода — 6 ст. ложок

Приготування:

Желатин залийте двома ложками води та залиште набрякати. Решту води змішайте з цукром та проваріть на повільному вогні до повного розчинення кристалів. Зніміть сироп з плити та влийте до нього желатин. Мішайте, допоки гранули желатину не зникнуть.

Далі — збийте глазур міксером до стійких піків. Відразу покрийте паску глазурʼю, бо вона швидко застигає.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору