Як зробити смачну глазур до паски? Та ще й неймовірно смачну білкову, цукрову, чи навіть із шоколадом?
Пише Інформатор.
БІЛКОВА ГЛАЗУР
Інгредієнти:
- яєчні білки — 3 шт
- цукрова пудра — 2 ст. ложки
- сік лимона — 1 ч. ложка
Приготування:
Білки збийте міксером до щільної піни. Підсипайте по ложці цукрової пудри, але продовжуйте збивати. Мають утворюватися щільні піки. Насамкінець влийте сік лимона та збивайте ще 1-2 хвилини.
ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР
Інгредієнти:
- чорний шоколад — 1 плитка
- молоко — 20 мл
- вершкове масло — 50 мл
Приготування:
Подрібніть шоколад на невеликі шматочки та помістіть у сотейник. Влийте молоко та додайте масло. Розтопіть інгредієнти на повільному вогні або на водяній бані. Постійно помішуйте. Коли маса стане однорідною та гладкою — знімайте з вогню.
ЦУКРОВА ГЛАЗУР
Інгредієнти:
- цукор-пісок — 1 ст. ложка
- желатин — 1 ст. ложка
- вода — 6 ст. ложок
Приготування:
Желатин залийте двома ложками води та залиште набрякати. Решту води змішайте з цукром та проваріть на повільному вогні до повного розчинення кристалів. Зніміть сироп з плити та влийте до нього желатин. Мішайте, допоки гранули желатину не зникнуть.
Далі — збийте глазур міксером до стійких піків. Відразу покрийте паску глазурʼю, бо вона швидко застигає.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08