Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Депутат Барнич, який скоїв смертельну ДТП, тепер не зможе виїжджати з села

Депутат Барнич, який скоїв смертельну ДТП, тепер не зможе виїжджати з села

Сьогодні Калуський міськрайонний суд зобов’язав депутата Калуської міської ради Тараса Барнича здати на зберігання свій закордонний паспорт та не виїжджати за межі села Сівка-Калуська. 

Повідомляє Інформатор з покликанням на Суспільне.

Депутат фігурує в справі про смертельну ДТП, яка сталася 26 жовтня 2023 року. За оприлюдненими тоді даними, він був  напідпитку.

Сьогодні стало відомо, що ще наприкінці грудня 2023 року Тарас Барнич вніс заставу в розмірі приблизно 215 тисяч гривень. А 27 квітня 2024 року закінчився термін обов’язків, які він повинен був виконувати в межах запобіжного заходу.

Прокурор Андрій Петрів, який долучився до справи 24 квітня 2024 року, подав клопотання про те, щоб на два місяці зобов’язати Тараса Барнича не покидати межі Івано-Франківської області без дозволу суду та прокурора, а також повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, утримуватися від спілкування зі свідками провадження, здати закордонний паспорт та паспорт громадянина України, а також за першою вимогою прибувати до суду.

“Щоб не затягувати розгляд провадження, я вважаю, що є необхідність покласти обов’язки на обвинуваченого, оскільки є ризики, передбачені ст. 177 Кримінального кодексу України. Зокрема Барнич, усвідомлюючи неминучість покарання і розуміючи, що за цією статтею позбавлення волі реальне, може ухилятися. Зважаючи на те, що він є жителем Калуського району і депутатом Калуської міської ради, може впливати на свідків”, — зазначив прокурор.

Адвокат Олег Іванів вважає клопотання безпідставним та наголосив, що 27 квітня закінчився термін дії обов’язків, покладених на депутата, але підозрюваний не переховувався і з’явився на судове засідання.

Суд, проте, задовольнив клопотання прокурора. Крім цього, вирішив розглядати цивільний позов потерпілої. Тож, надалі буде йтися і про відшкодування моральної шкоди.

“Суд постановив покласти на обвинуваченого терміном на два місяці наступні обов’язки: не виїжджати з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу суду; повідомляти про зміну свого місця проживання; утриматися від спілкування зі свідками та потерпілими; здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну”, — сказав суддя Любомир Юрчак.

Наступне засідання у справі Тараса Барнича відбудеться 22 травня 2024 року.

Нагадаємо, йдеться про мешканця Калуської громади, який на смерть збив велосипедиста. Дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові водія виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно. Утім, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи свої впливові й дружні відносини з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, як уникнути покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися. Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору