Калуш До сайту

Калушанин отримав почесний нагрудний знак “За сприяння війську”

За наказом Головнокомандувача Збройних Сил України, генерал-полковника Олександра Сирського нагороджений калушанин Андрій Квятковський.

Передає Інформатор.

Нагороду волонтерові вручав начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

За інформацією Калуської міської ради, Андрій Квятковський – відомий спортсмен, вихованець калуської школи вільної боротьби, учасник Олімпійських ігор. У 2021 році він разом з дружиною заснував у Львові благодійний фонд “Kvyatkovskyy Family Foundation”. Спочатку спрямовували свою діяльність на розвиток та популяризацію спорту. А від 24 лютого 2022 року змінили напрямок діяльності та всі зусилля спрямували на допомогу Захисникам.

У переліку допомоги, яку спрямовують військовослужбовцям: автомобілі, дрони, старлінки та ще безліч найнеобхідніших засобів.

У перші дні війни команда фонду допомагала ВПО з пошуком житла, зараз активно долучаються до відбудови будівель, які пошкоджені внаслідок ракетних обстрілів.

А ще благодійники організовують в Україні та за кордоном фотовиставку “Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь”. Світлини відображають історії воїнів, Героїв котрі захищали місто Маріуполь та брали участь у боях на «Азовсталі». Виставки вже відбулися в Івано-Франківську, Львові, Чернівцях, Києві, а також в містах Америки, Італії, Чехії. Найближчим часом планують показати фотороботи у Рівному.

Минулого року, у Міжнародний день волонтера, президент Володимир Зеленський нагородив Андрія Квятковського відзнакою “Золоте серце”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08