Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вибухи на Прикарпатті та в інших областях. Ворог бив сьогодні по енергетичних об’єктах

Ворог атакував об'єкти генерації у шести областях. Вибухи були й на Прикарпатті

Через ракетну небезпеку вже другу за сьогодні масштабну повітряну тривогу оголосили в Україні близько 06:30. 

Повідомляє Інформатор.

Звуки вибухів на Прикарпатті було чути близько п’ятої ранку, повідомляло Суспільне.

“Повітряна тривога на Львівщині триває уже годину. Наразі найближче до нас зафіксували ракети на Тернопільщині та Івано-Франківщині”, — у цей самий час інформував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він повідомив також, що на Львівщині працюють сили ППО.

О 06:05 був оголошено відбій повітряної тривоги, а вже менш як за пів години сирени почали вити знову: був зафіксований зліт МіГ-31К, який є ракетоносієм “кинджалів”. Моніторингові канали в цей час писали, що ворог імовірно спробує вдарити по обʼєктах, що вже були атаковані до цього.

Наразі вже оголошено відбій тривоги по областях. А міністр енергетики України Герман Галущенко вже підтвердив масовану атаку на енергетичну інфраструктуру. За його даними, атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській, Вінницькій областях. 

“Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією”, — додав він та закликав ощадливо використовувати електроенергію у ранкові та вечірні години.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору