Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вдвічі зменшилася кількість мешканців зі статусом ВПО

Станом на сьогодні у Калуші зареєстровано майже 5 тисяч людей зі статусом ВПО

Після 24 лютого 2022 року Калуш, як й інші населені пункти країни, прийняв хвилю людей, які, рятуючись від війни, потребували прихистку. Скільки з них досі проживають у Калуській громаді, знайшовши тут новий дім (тимчасовий або ні)?

Ділиться Інформатор.

Як повідомила начальниця управління соціального захисту населення Калуської міської ради Любов Федоришин, до повномасштабного вторгнення росії в Україну, у Калуші вже проживало 189 осіб з-поміж ВПО. Проте, опісля ситуація змінилася разюче:

“Найбільше в нас обліковувалось в базі ВПО 8430 по громаді: 6600 — місто і решта — район. Це було приблизно в травні-червні 2022 року. Але їх було значно більше. Бо хтось приїздив сюди на кілька днів, реєструвався і їхав далі, а хтось не поспішав реєструватися. Грубо можна говорити про цифру 12 тисяч. На початках це все обліковував ЦНАП, у них є точніша цифра”, — розповіла Любов Михайлівна.

Станом на сьогодні, 9 травня 2024 року, офіційно цифра менша:

“Зараз згідно з обліковими записами на Калущині зареєстровано 4935 вимушено переміщених осіб. В тому числі старостинські округи 707. Тобто 4228 осіб в самому Калуші”, — резюмувала очільниця управління соцзахисту.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору