Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Учениця одного з ліцеїв у Долинській громаді вбила свого новонародженого сина

Учениця одного з ліцеїв у Долинській громаді вбила свого новонародженого сина

Дитина народилася семимісячною і мала близько одного кілограма ваги, але породілля нанесла їй тілесні ушкодження, які призвели до смерті немовляти. Далі — труп просто винесли на смітник.

Сталося все це у січні цього року, а 8 травня Долинський районний суд оголосив у справі вирок, повідомляє Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, породіллею стала неповнолітня — учениця одного з ліцеїв у Долинській громаді. Дівчина родом з іншої області. Судили її за статтею про умисне вбивство своєї новонародженої дитини відразу після пологів.

Як встановило слідство, обвинувачена приблизно в грудні 2023 року зрозуміла, що перебуває у стані вагітності. Дану обставину вона приховувала від оточуючих та не ставала на облік.

Дитину вона народила майже опівночі 3 січня 2024 року. Знаходилась у той момент за місцем свого проживання у орендованій квартирі разом зі своєю родиною. Була приблизно на сьомому місяці вагітності. Відчувши, що буде народжувати, вона зайшла до туалету та самостійно, без втручання сторонніх осіб, народила хлопчика, вагою 1000 грамів та довжиною тіла 39 сантиметрів. У матеріалах справи зазначено, що в дитини не було вад розвитку та ознак захворювань.

“Після цього, переконавшись, що її новонароджена дитина є живою, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки у вигляді смерті дитини та бажаючи їх настання, … з метою позбавлення її життя, умисно, обома руками стиснула голову новонародженої дитини, внаслідок чого спричинила тілесні ушкодження, які спричинили смерть новонародженої дитини, а саме: закриту черепно-мозкову травму з переломом лівої тім’яної кістки, крововиливами під м’яку мозкову оболонку та в речовину головного мозку та мозочка, забоєм речовини головного мозку та мозочка, крововиливами в м’які покриви голови, що ускладнилися набряком головного мозку, які у відповідності до висновку експерта відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

В подальшому, після цього, переконавшись, що дитина не подає ознак життя, з метою укриття скоєного нею злочину та уникнення кримінальної відповідальності, помістила тіло мертвої дитини разом із плацентою в поліетиленовий пакет, який передала своєму хлопцеві, який не був обізнаний у злочинному умислі останньої, повідомивши його що дитина народилась мертвою і попросила викинути її, що він і зробив, викинувши новонароджену дитину поблизу будинку”, — йдеться у судовому вироку.

У суді дівчина визнала свою вину і розкаялася, дала згоду на застосування узгодженого виду покарання.

В результаті судом було визнано молоду породіллю винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   статтею 117 Кримінального кодексу України та призначено їй узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. На підставі статей 75, 104 КК України її звільнили від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік. На неї покладено обов’язок  періодично з’являтися до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання. Крім того, на користь держави з неї буде стягнено 2705 гривень витрат, пов’язаних із проведенням біологічної експертизи.

Раніше ми писали про вбивство новонародженого немовляти у Калуській громаді. Ця справа нещодавно також закінчилась судовим вироком.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору