Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Етногурт “АFuNu” та “Довжанські дзвіночки” здобули творчі перемоги на фестивалі веснянок та гаївок

Етногурт "АFuNu" та "Довжанські дзвіночки" здобули творчі перемоги на фестивалі веснянок та гаївок

Мистецькі колективи Калущини продовжують завойовувати серця нової авдиторії та здобувати перемоги на конкурсах. Цього разу на новому конкурсі в Івано-Франківську.

Ділиться Інформатор.

У п’ятницю, 10 травня, в Університеті Короля Данила відбувся “Великодній Fest” веснянок та гаївок. Учасниками події стали учні 7-11 класів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської області.

Серед десяти колективів у списку переможців є і два з Калущини — Етногурт “АFuNu” (Афини) Будинку культури м. Долина КЗ “Центр культури і мистецтв” та гурт «Довжанські дзвіночки» Довговойнилівського ліцею Верхнянської сільської ради.

“Великодній Fest” є свідченням того, що українці пам’ятають свої традиції. Багато століть наш народ переслідували, а нашу культуру забороняли, але, попри все, ми бережемо наше, українське, та популяризуємо його”, — наголосив заступник проректора із соціально-виховної роботи УКД Василь Жупник.

Перше місце фестивалю зайняв етногурт з Долини “АFuNu”, розділивши його з народним фольклорним гуртом “Тайстра” Коломийської ТГ.

“На конкурс наш гурт підготував окрему нову програму веснянок. Це були як акапельні дуже милозвучні триголосні веснянки, так і веснянки у сучасних запальних ритмах. Все це супроводжувалося діалогами. Ми також внесли у виступ імітацію звуків природи навесні. Презентували свої нові вбрання.
Загалом крута атмосфера вирувала у залі. Цікаво було подивитися на чудові колективи, на наші українські традиції веснянок.
Журі оцінили наше креативне бачення подачі веснянок. Дякуємо УКД за можливість виступати й показувати своє мистецтво. Ми продовжуємо свою творчу роботу і готуємо нову програму”, — ділиться керівниця колективу “АFuNu”, Галина Курус.

До теми: Євробачення, спільний трек з Hardkiss і контрабас — етногурт з Долини підкорює серця українців

Також у трійку переможців потрапив гурт “Довжанські дзвіночки” Довговойнилівського ліцею Верхнянської сільської ради, зайнявши останню сходинку.

Усі учасники «Великоднього Fest’у» отримали подарунки від університету, а переможці та срібні призери отримали часткові гранти на навчання в УКД.

Світлини взято зі сторінок Університету Короля Данила та гурту “АFuNu”

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору