Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Шестеро калушан представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи зі спортивного орієтування

Шестеро калушан представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи зі спортивного орієтування

Минулими вихідними на Житомирщині пройшов Командний Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Калушани не тільки привезли звідти медалі, але й визначили, хто ще представлятиме Україну в складі збірної на Чемпіонаті Європи.

Ділиться Інформатор.

Цими вихідними, 9-12 травня, на Житомирщині відбувся Чемпіонат України “ДЕНИШІ” зі спортивного орієнтування. В змаганнях брало участь 24 команди серед яких збірна команда Івано-Франківської області виборола 1 місце.

“Діти усі з нашої спортивної школи. Оскільки у Калуші найкраще розвинене спортивне орієнтування в області та загалом в Україні. Наші діти дуже добре виступають завжди й мають багато нагород високого гатунку. І найкращі в Україні, як показують результати. “Спортивне орієнтування це є один з тих видів спорту, який обов’язково потрібен на даний час у країні в якій проходить війна. Ми щиро завжди будемо підтримувати та вболівати за наших спортсменів. І віримо в них та максимально стараємось підтримати їх як фінансово, так і морально”, — поділилась директорка ДЮСШ, Мар’яна Квятковська.

Результати калуських спортсменів на Чемпіонаті України:

Барчук Максим Ч18
Середня дистанція місце — золото
Довга дистанція місце — золото
Спринт місце — срібло

Єнкало Ольга Ж16
Середня дистанція місце — срібло
Довга дистанція місце — бронза
Спринт місце — срібло

Магас Євгенія Ж16
Довга дистанція місце — срібло
Спринт місце — бронза

Бойсюк Каріна Ж16
Середня дистанція місце — бронза

Долинка Марта Ж12
Середня дистанція місце — бронза
Довга дистанція місце — бронза

Єнкало Михайло Ч12
Довга дистанція місце — золото

Федоровський Олександр Ч16
Середня дистанція місце — золото

Левицький Назар Ч21Е — бронза

“Минулого місяця в Польщі проходив відбір спортсменів зі спортивного орієнтування на Чемпіонат Європи, який буде проходити в кінці червня у місті Щецин в Польщі. В Польщі у нас відібралося 4 спортсменів — Кирилишин Ігор, Федоришин Каріна, Єнкало Оля та Максим Барчук. Відповідно в Житомирі, де проходили вже ці змагання також проходив командний чемпіонат України де ще до збірної України відібралося двоє наших вихованців. Це Федоровський Олександр і Євгенія Магас”, — додала Мар’яна Квятковська.

Згадала директорка ДЮСШ також і про тренерку та вклад батьків у майбутніх чемпіонів:

“В складі збірної України буде представлено 6 вихованців нашої спортивної школи. Всі спортсмени є вихованцями тренерки Строчук Галини Миколаївни, яка дуже наполегливо працює та завжди максимально бере участь зі своїми вихованцями у різного роду змаганнях. Навіть поєднуючи легку атлетику. Вона щиро пишається своїми вихованцями та завжди підтримує їх і допомагає їм у будь-яких справах. Ну і звичайно щиро вдячні батьківському комітету, який дотичний і завжди долучений до будь-яких поїздок та підтримуємо кожну свою дитину для можливості брати участь у змаганнях та максимально бути виїздними саме для змагання для кращого результату”, — додала вона.

Інформатор приєднується до вітань з перемогою та щиро бажає нових перемог!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору