Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

МАФи на Шептицького: підприємець розповів, чим хоче там займатися

МАФи на Шептицького: підприємець розповів, чим хоче там займатися

Територія, яка сьогодні є просто зеленою ділянкою, може стати гарним місцем для відпочинку калушан, а, можливо, навіть окрасою міста.

Так вважає підприємець Володимир Свирид, який має ідею щодо встановлення чотирьох тимчасових споруд в районі вулиці Шептицького у Калуші. Своїми планами він поділився з Інформатором.

Власне, МАФів хоч і буде чотири, але фактично вони будуть цілісною спорудою з кількома різними входами/виходами. Підприємець каже, що це буде кав’ярня.

“Хочу зробити там кафетерій, бо в Калуші немає де випити кави, крім заправок. Буде ще якась випічка до кави. Можливо, і піца”, — деталізує він.

Також додає, що біля закладу будуть столики під парасольками, а довкола він зробить благоустрій території, тому все буде красиво та естетично.

“Це буде тимчасова споруда. Чотири кіоски як один кафетерій. Розтягнути їх в ряд локація не дозволяє”, — пояснює підприємець рішення щодо розміщення МАФів квадратом.

З “плюсів” ділянки і проєкту загалом він називає парковку через дорогу, прохідність місця та можливість вийти з закладу у зручний бік. Калушани, каже, люблять пити каву, але більшість закладів розпочинають роботу о 10-11-ій годині, а вранці — хіба на заправках її п’ють.

“Я не хочу робити там магазин, якийсь базар чи продавати квіти… Я хочу зробити кафетерій… Цей МАФ не буде заважати людям так, як на Винниченка, як люди пишуть. Він не заважатиме нікому. Буде благоустрій території, буде вистелено бруківкою, будуть виставлені парасольки. Щоб було все красиво”, — акцентує Володимир Свирид.

Чоловік займається бізнесом уже близько 30 років. Щоправда, його вид діяльності пов’язаний із іншою сферою — друком, виготовленням продукції з картону (упаковки для піци, картонні стаканчики та ін). Володимир Свирид є власником виробництва. Кафетерієм, каже, якщо виконком дасть дозвіл, займатимуться його доньки.

Проєкт рішення виконавчий комітет розглядатиме наприкінці місяця. Підприємець каже, що на засідання йти не буде. І, власне, якось аж дуже боротися за реалізацію цієї ідеї також не планує.

“Дадуть дозвіл — добре, не дадуть — друге добре. Мені є чим займатися у житті… Якщо виконком не дає дозвіл, то я це питання просто закриваю і забуваю про нього. Наразі мені сподобалось це місце, інше — не розглядаю, як і не розглядаю питання оренди якогось готового приміщення”, — резюмує калушанин.

Нагадаємо, одразу чотири нові тимчасові споруди можуть з’явитися у Калуші. Встановити їх хочуть на майдані Шептицького, 4. Йдеться про зелену зону, яка праворуч від будинку з муралом. Колись тут уже стояли кіоски. Свого часу їх було шість. Але після того, як вони перестали приносити дохід, підприємці самі їх поступово закрили та демонтували.

Загалом зараз павільйони матимуть 98 кв. метрів площі й будуть розміщені “квадратом”. Кожна окрема площа матиме свій окремий вихід. Дозвіл пропонують надати терміном на три роки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору