Інформатор Калуш

ВЛАДА

Штрих-код у військовому квитку — для чого він потрібен?

Штрих-код у військовому квитку — для чого він потрібен?

VIN-коди будуть тепер не тільки в автомобілів, але й військовозобов’язаних громадян України. Такий ідентифікаційний код Реєстр «Оберіг» автоматично присвоюватиме військовозобов’язаному, і при перевірці документів працівниками ТЦК чи поліції буде видно, чи оновила особа свої дані.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Судово-юридичну газету.

Якщо такого штрих-коду у військовому квитку чи іншому військово-обліковому документі не буде, відповідно буде зрозуміло, що особа не оновлювала даних у ТЦК. І якщо її зупинять на вулиці, буде складно довести протилежне.

Раніше у Генштабі пояснювали, що працівники ТЦК мають змогу підключитися до Реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором Реєстру щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина.

“При цьому наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаного за єдиною формою”, — пишуть Судово-юридична газета.

З набранням чинності нової постанови Кабміну громадянам, у яких немає військово-облікового документу, видаватиметься документ нового зразка.

Разом з тим, документи «старої» форми залишаться чинними, але у них будуть внесені відповідні відмітки про оновлення даних тощо.

Нагадаємо, що закон, який вводить цифровізацію військового обліку набув чинності на початку квітня (законопроект 10062). Завдяки реєстру «Оберіг» можна автоматично провести верифікацію людей без участі самих військовозобов’язаних. «Оберіг» буде поєднаний фактично з усіма реєстрами: демографічним, реєстром водіїв, реєстром податкової служби, пенсійного фонду і так далі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору