Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

FIFA виявляла у селах Калуської громади майбутніх футбольних зірок

FIFA виявляла у селах Калуської громади майбутніх футбольних зірок

За допомоги передових алгоритмів експерти визначали здібних футболістів серед дітей з сіл Калуської ТГ.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Тестування в рамках проєкту “Talent Development Scheme” проводилось сьогодні, 21 травня, на спортивному майданчику Голинського ліцею. Участь у перевірці здібностей взяли команди хлопців та дівчат з Сівки-Калуської гімназії та з Тужилівського, Боднарівського, Пійлівського, Голинського ліцеїв.

“Для дітей ми підготували кейс тестових випробувань, щоб визначити їхні природні здібності, що у майбутньому дозволять розвиватися у футболі. Це біг на дистанцію 30 метрів, під час якого фіксується час на 10, 20, 30 метрів. Використовуємо високоточне лазерне обладнання, яким тестується Національна збірна України. Стрибок у довжину – традиційний шкільний тест, а також два тести на координацію, швидкість, спритність, когнітивні можливості, технічне володіння м’ячем”, — розповідає заступник голови комітету дитячо-юнацького футболу Асоціації футболу України Валерій Золотухін.

Результати дітей вносять у спеціальну програму, яка створює рейтинг, який буде відображатись керівникам Асоціації футболу та тренерам команд у складі яких учасник брав участь.

“Кращі за результатами тестування у 30 громадах гравці матимуть змогу приєднатися до літніх футбольних таборів, де відточуватимуть майстерність гри. Табори заплановано на серпень. Вони будуть організовані за територіальним принципом і не вимагатимуть фінансових затрат від батьків”, — пишуть на сторінці міськради.

До теми: На стадіоні Хімік до Дня міста відбудеться футбольний поєдинок Першості області з футболу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору