Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Громадський активіст з Прикарпаття закликав керівництво УПЦ (мп) засудити рішення своїх недавніх “кураторів” з москви

Громадський активіст з Прикарпаття закликав керівництво УПЦ (мп) засудити рішення своїх недавніх "кураторів" з москви

Нещодавно керівництво російської православної церкви назвали війну в Україні “священною війною”. Окрім цього патріарх Кіріл заявив, що “вся територія сучасної України має відійти до зони виняткового впливу росії”. Тепер представників української православної церкви (московського патріархату) закликають засудити таке рішення та показати проукраїнську позицію.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Versii.

Про це заявив громадський діяч з Верховинщини Іван Маківничук у своєму зверненні до представників УПЦ (мп). У ньому він наголошує, що від представників церкви чутно тільки пустослівні заяви про те, що церква не є московського патріархату та не має жодних відношень до структури РПЦ в Україні.

“Де ваше публічне засудження діяльності керівництва РПЦ? Де ваше засудження дій недавніх кураторів з Росії?”, — каже активіст.

Також додає, що в УПЦ МП постійно замовчують злочини російських окупантів в Україні:

“Звірства нелюдів-рашистів у Бучі, Ірпені, Маріуполі, фактично стерті з лиця землі Бахмут, Авдіївка та багато інших міст та сіл України, це не військові злочини Кремля?! Це не тероризм проти людяності?! Це не геноцид українського народу?! Це не важкий смертний гріх?!”.

При цьому нагадує, що церква продовжує свою діяльність на території Чернівецької області та Гуцульщині:

“У мене питання до «вельми шановних» очільників Української православної церкви московського патріархату, у тому числі представників духовенства з Гуцульщини, які під тиском громадськості тікали з Верховинського району та все ж продовжують служити слугам сатани – кірілу і путлєру, проводячи богослужіння на території Чернівецької області та маніпулюючи залишком «зомбованих парафіян» з Верховинщини”.

Тому закликає священників публічно засудити рішення РПЦ та показати свою патріотичну позицію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору