Інформатор Калуш

ДОЛИНА

На Долищині еколог “обміняв злочин” на 2 000 літрів бензину

На Долищині еколог погодився закрити очі на незаконну рубку дерев за 2 000 літрів безину

Долинський районний суд сьогодні повідомив, що набрав законної сили вирок щодо начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Карпатського округу. Його було спіймано на факті хабарництва.

Пише Інформатор.

За матеріалами справи, у травні 2021 року до Держекоінспекції Карпатського округу надійшла інформація про можливі порушення законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на території сіл Тяпче та Княжолука Долинської громади. На цих ділянках помітили засипані канави та вирубку дерев і зелених насаджень біля дороги.

Отримавши цю інформацію, працівники інспекції на чолі з керівником провели позапланові перевірки, які підтвердили факти порушень. Після цього підприємця, який орендує приміщення, повідомили про грубі порушення та порекомендувала звернутись до начальника інспекції для пояснень результатів перевірки. Бізнесмен не йшов самостійно на контакт, тому керівник зателефонував до нього й повідомив про нараховану шкоду за рубку дерев в розмірі 280 000 гривень. Також держслужбовець запропонував йому зустрітись, щоб “вирішити” це питання.

Під час зустрічі на одній з заправок у Долинській громаді чоловік запропонував підприємцю зменшити йому штрафні санкції та допомогти уникнути кримінальної відповідальності за паливні талони на 2 000 літрів бензину. Загальна вартість цих талонів складала 56 980 гривень.

Підприємець погодився на таку пропозицію та після зустрічі повідомив правоохоронні органи про вимагання хабаря. За кілька днів керівник інспекції отримав талони та був затриманий правоохоронцями.

“У судовому засіданні обвинувачений вину не визнав, вказав, що перевірка була завершена 06.05.2021. особисто він її не проводив. Потерпілий просив його допомогти йому розібратися з документами на земельну ділянку орендаря, яку мав намір придбати. Талонів та папки в потерпілого він не брав, хоча останній йому їх пропонував. На його думку, проти нього вчинили провокацію злочину, а талони підкинули”, — зазначають в суді.

В результаті експертиз та судового засідання суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 5 років позбавлення волі, конфіскації майна та позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком 3 роки.

Нещодавно вирок суду набрав свою законну чинність.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору