Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З початку року калуські правоохоронці зафіксували понад 300 повідомлень про насильство

З початку року калуські правоохоронці зафіксували понад 300 повідомлень про насильство

Через такі системні випадки працівники міського центру соціальних служб налагоджують з правоохоронцями систему протидії домашньому насильству.

Пише Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

За період від початку 2024 року фахівці міського центру соціальних служб встигли провести роботу зі 160 сім’ями та надати їх членам комплекс соціально-психологічних послуг. Працівники центру діляться, що раніше тема домашнього насильства залишалась тільки всередині сімей в яких це відбувається, тільки одиниці говорили про це:

“Нерідко трапляються такі випадки. Молодий, здоровий, сильний, успішний чоловік, батько трьох малолітніх дітей, побив свою дружину. Коли жінка пробувала поговорити, вирішити цю ситуацію, чоловік сказав: “Проаналізуй свою поведінку, сама винна!”. Чому чоловіча сила та мужність проявляється поряд зі слабшими? В той час коли у нашій країні триває війна, коли кожен має можливість проявити свій героїзм на полі бою!” — зазначають працівники Центру.

Додають, що не потрібно давати шанс тирану залишитись без покарання.

“Аналізуючи проблему, варто відходити від стереотипів. Судова практика показує, що покарання для домашніх тиранів — це не така вже й рідкість. Часто для зловмисників призначають штраф чи громадські роботи, однак може бути судимість та позбавлення волі”, — діляться в міськраді.

Для допомоги постраждалим від домашнього насильства у громаді працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами. До них можна звернутись за:

  • телефоном — 0676003146
  • адресою — вулиця Героїв України, 9 А.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору