Інформатор Калуш

ГРОШІ

Держгеонадра втретє пробують продати дозвіл на користування родовищем у Підмихайлі

Держгеонадра втретє пробують продати дозвіл на користування родовищем у Підмихайлі

Після двох неуспішних аукціонів державна служба пробує втретє продати спецдозвіл для розробки кар’єру з видобування піщано-гравійної суміші у селі.

Пише Інформатор.

У понеділок, 20 травня, на сайті Національної електронної біржі опублікували оголошення про проведення аукціону на “Спеціальний дозвіл на користування надрами – Ділянка “Підмихайле” Калуського родовища”. Початкова ціна спецдозволу без урахування ПДВ становить 665 тисяч 661 гривню 91 копійку. Розмір кроку аукціону — 10 000 гривень.  Заяви на участь в аукціоні прийматимуть з 22 травня до 3 червня.

Держгеонадра втретє пробують продати дозвіл на користування родовищем у Підмихайлі

На участь у минулому аукціоні не зареєструвався жоден учасник, а ще раніше за спецдозвіл боролись семеро підприємців. Кінцева ціна лота зросла у 18 разів та становила 16 мільйонів 120 тисяч гривень, проте переможця дискваліфікували.

У мешканців села Підмихайля до новини про ймовірний видобуток корисних копалин на території їхнього села — багато запитань. Люди ініціювали збори. Кажуть, частина родовища може знаходитися у річищі Лімниці, а також — на присадибних ділянках біля самого населеного пункту. Кар’єр, імовірно, межуватиме із житловими будинками та навіть заходитиме на приватизовані земельні ділянки.

Також згодом з’ясувалося, що у власності села — лише третина родовища, решта — належить Калуській міській громаді, якій початок видобутку корисних копалин може бути доволі вигідним.

Читайте також — Жителі Підмихайля показали, як біля їх домівок межуватиме майбутній карʼєр

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору