Інформатор Калуш

ГРОШІ

Будівництво кар’єру в Підмихайлі відтягується | Переможець аукціону не заплатив

Будівництво кар'єру в Підмихайлі відтягується | Переможець аукціону не заплатив

В результаті його позбавили права на отримання спецдозволу й оголосили про повторне проведення аукціону.

Пише Інформатор.

Нагадаємо, що йдеться про ділянку “Підмихайле” Калуського родовища, яка, згідно з офіційно оприлюдненою інформацією, розташована на відстані 0,6 км на північ від села Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області на площі 23,59 га. Вид корисної копалини: піщано-гравійні породи.

Детальніше — Біля села Підмихайля можуть почати видобувати корисні копалини

На початку січня за спецдозвіл на користування родовищами на цій ділянці боролись семеро учасників. Тоді ціна лота виросла у 18 разів з початкової суми, яка становила 887 тисяч 549 гривень 21 копійку. В результаті найбільшу цінову пропозицію подало ТОВ “Будтрансоіл”, котре запропонувало 16 мільйонів 120 тисяч гривень.

Проте вже наприкінці березня у тендерній документації з’явилась інформація про те, що переможця дискваліфіковано. У відповідному документі Держгеонадра пояснюють це так:

“У зв’язку з невнесенням в установлений строк належної до сплати різниці між ціною реалізації лота та гарантійним внеском та вартості геологічної інформації позбавити ТОВ “Будтрансоіл” права на отримання спеціального дозволу на користування надрами”, — йдеться в документі.

Після цього право на купівлю спецдозволу набуло ТОВ “Меш Інвест”, яке запропонувало на аукціоні 16 мільйонів 100 тисяч гривень. Проте угода знову не відбулась й другу компанію також дискваліфікували. Тепер Державна служба геології та надр України запланувала повторний трираундовий англійський аукціон на 17 травня 2024 року.

Нагадаємо, що у мешканців села Підмихайля до новини про ймовірний видобуток корисних копалин на території їхнього села — багато запитань. Люди ініціювали збори. Кажуть, частина родовища може знаходитися у річищі Лімниці, а також — на присадибних ділянках біля самого населеного пункту. Кар’єр, імовірно, межуватиме із житловими будинками та навіть заходитиме на приватизовані земельні ділянки.

Також згодом з’ясувалося, що у власності села — лише третина родовища, решта — належить Калуській міській громаді, якій початок видобутку корисних копалин може бути доволі вигідним.

Читайте також — Жителі Підмихайля показали, як біля їх домівок межуватиме майбутній карʼєр

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору