Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуська влада хоче перекрити хаотичну парковку перед супермаркетом

Калуська влада хоче перекрити хаотичну парковку перед супермаркетом

Комунальники хочуть повністю перекрити на парковку, якщо підприємець належно не облаштує майданчик.

Пише Інформатор.

У січні 2024 року стосовно цієї та іншої проблемної зони паркування у Калуській міській раді збирали спеціальну координаційну раду на якій вказували на проблеми:

“Проблема дорожнього руху біля супермаркету “Сільпо” полягає в тому, що тут немає належно відведених місць для паркування автівок. У результаті водії заїжджають на пішохідну зону. Це центральна частина міста, тут щодня проходить сотні мешканців. Необхідно врегулювати цю ситуацію для безпеки та комфорту громади”, — зазначав міський голова Калуша Андрій Найда.

Через те, що автівки заїжджають на пішохідну зону там починає руйнуватись покриття. Під тиском автівок бетонні плити тріскають та утворюють ями.

Після засідання координаційної ради ситуація не стала на краще, тому комунальники вирішили радикальніше підійти до цього питання.

“Ми тоді збирались (на засідання координаційної ради) і запропонували, щоб власники “Сільпо” за свій кошт облаштували зону паркування, або навели порядок з тим всім — вони сказали, що подумають. Пройшло півтора місяця часу і вони нічого так і не зробили. Ми прийняли рішення координаційною радою перекрити туди заїзд тому, що там є пішохідна зона і немає заїзду як такого”, — каже начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак.

Зараз видно, як на території вже з’явились напівсфери, котрі встановлять по периметру новоутвореної стоянки. Після цього, за словами Тараса Фіцака, адміністрація магазину перетелефонувала до них й зазначили, що вже малюють схему облаштування та радяться з патрульною поліцією яким чином там все зробити.

“Я надіюсь, що вони швидше рухнуться і почнуть роботи. Вони зацікавлені, щоб їх транспорт туди заїжджав, але там має бути порядок з пішоходами, бо там зараз бардак. Точно ми не дозволимо хаотично всім під’їжджати туди мало не під самі двері. Діалог є, але чекаємо від них більше дій”, — ділиться начальник УЖКГ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору