Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині хочуть будувати зерносушильний комплекс

На Калущині хочуть будувати зерносушильний комплекс

Передбачено, що дві земельні ділянки в урочищі “Грабів” (за межами села Підмихайля Новицької громади) змінять цільове призначення з земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в землі іншого сільськогосподарського призначення.

Повідомляє Інформатор.

Заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки оприлюднили на сайті Новицької громади.  З документу відомо, що в громаді хочуть розробити ДТП (детальний план території) земельних ділянок площею 1,2552 га. відповідні рішення сільська рада прийняла ще в березні 2023 року.

“Даною містобудівною документацією передбачається розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування зерносушильного комплексу”, — зазначено в оприлюдненому оголошенні.

Детальний план є містобудівною документацією місцевого рівня. Його затвердження можливе тільки після внесення змін до генерального плану села Підмихайля — зміни цільового призначення земельних ділянок.

“Детальним планом території вирішується питання доцільності будівництва та обслуговування зерносушильного комплексу, який планується використовувати для сушіння та тимчасового зберігання зерна”, — пише далі.

Зазначено також, що в перспективі комплекс має складатися із трьох зон:

  • зона переробки та зберігання продукції (тут буде сам зерносушильний комплекс та ангари для зерна);
  • зона розміщення інженерного обладнання (для забезпечення водопостачання і водовідведення, електропостачання);
  • адміністративно-побутова зона (адмінбудівля та тимчасові стоянки для транспорту працівників)

Вплив на довкілля прогнозується мінімальним: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищуватимуть гранично допустимих концентрацій, скидів стічних вод у відкриті водойми не передбачається, відходи збиратимуть у спеціально відведених місцях і їх утилізація на об’єкті не передбачена.

Зауваження та пропозиції до документу можна подавати до Новицької сільської ради.
ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору