Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Нових МАФів на Шептицького не буде? | Рішення калуського виконкому

Нових МАФів на Шептицького не буде? | Рішення калуського виконкому

Сьогодні на засідання виконавчого комітету Калуської міської ради розглядали рішення про встановлення чотирьох МАФів на вулиці Шептицького, 4.

Повідомляє Інформатор.

На початку травня стало відомо, що один з калуських підприємців хоче встановити чотири торгові павільйони на вулиці Шептицького, 4. У проєкті рішення йшлось про що підприємець Володимир Свирид хоче встановити там два павільйони площею по 25 кв. метрів та ще два — по 24 кв. метри. Дозвіл на розташування планували надати на три роки. Відомо, що на цьому місці раніше розташовувались шість кіосків, але через неприбутковість підприємці їх закрили та демонтували.

Згодом в управлінні архітектури та містобудування Калуської міської ради пояснили, що кіоски хочуть встановити на зеленій зоні поруч з пішохідною доріжкою. Розташовуватись вони мали квадратом, як цілісна споруда, але з кількома різними входами/виходами.

Сам підприємець розповідав, що планує розташувати там кафетерій з кавою, випічкою та піцою. Додатково навколо планував зробити естетичний благоустрій та поставити столики під парасольками.

“Я не хочу робити там магазин, якийсь базар чи продавати квіти… Я хочу зробити кафетерій… Цей МАФ не буде заважати людям так, як на Винниченка, як люди пишуть. Він не заважатиме нікому. Буде благоустрій території, буде вистелено бруківкою, будуть виставлені парасольки. Щоб було все красиво”, — акцентував Володимир Свирид.

Основна діяльність Володимира це виготовлення продукції з картону, а кафетерієм мали займатись його доньки. Боротись за реалізацію цієї ідеї він не планував, а також зазначав, що не буде йти на засідання.

“Дадуть дозвіл — добре, не дадуть — друге добре. Мені є чим займатися у житті… Якщо виконком не дає дозвіл, то я це питання просто закриваю і забуваю про нього. Наразі мені сподобалось це місце, інше — не розглядаю, як і не розглядаю питання оренди якогось готового приміщення”, — резюмував калушанин.

Сьогодні, 28 травня, на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради розглядали це питання. Після оголошення питання міський голова Калуша висловив власну думку щодо МАФів:

“Ну не знаю наше місто МАФи не прикрашають взагалі. В нас будуються хороші торгові центри, тим більше такий район. Звичайно кожен член виконкому буде окремо приймати для себе рішення. Ну не дивляться там МАФи взагалі. Вони колись там стояли на початку Незалежності в 90 роках. Тоді ще куди не йшло, бізнес починав на ноги ставати. Ну зараз не естетично”, — зазначив міський голова Андрій Найда перед голосуванням виконкому.

Після цього присутні без обговорення питання перейшли до голосування. В результаті голосування рішення не підтримали. Також за словами заступниці начальника управління відділу архітектури та містобудування Людмили Семеняк на цю територію подана заява муніципального ринку. Питання щодо відведення цієї території розглядатиметься на сесії Калуської міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору