Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Валерія Сокола

Згадуємо Валерія Сокола

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Валерія Сокола — солдата протитанкового артилерійського дивізіону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Валерій Сокіл народився 27 вересня 1975 року в Калуші. Навчався у місцевій школі №4, а потім вступив до Калуського політехнічного коледжу, обравши спеціальність “хімік-технолог”. 

Після закінчення навчання у 1994 році його призвали на строкову службу. Служив на Одещині на посаді артилериста.

У 1997 році зустрів свою майбутню дружину, з якою після одруження мав двох синів та донечку. Діти були сенсом життя чоловіка.

Працював Валерій Сокіл на магнієвому заводі в Калуші, а згодом поїхав на роботу за кордон. У 2017 році після відновлення роботи ТОВ “Карпатнафтохім” пішов працювати у цех підрозділу компонування і поділу пірогазу. В рекордні терміни він освоїв усі тонкощі праці апаратника і буквально через два роки мав уже найвищий шостий розряд.

За характером був дуже  справедливим, говорив тільки правду, поважав колег. У сім’ї — чудовим батьком та чоловіком, любив зі своєю сім’єю відпочивати на природі.

5 березня 2022 року після нападу російської федерації на Україну Валерій Сокіл став добровольцем Збройних сил України. Проходив службу в артилерійському дивізіоні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Побратими згадують його як мужнього, відважного, сильного воїна, який не боявся йти вперед, міг завжди прикрити спину, а в критичний момент — розрядити ситуацію.

Загинув Валерій Сокіл 19 червня 2022 року неподалік селища Врубівка Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу у російських окупантів, під час якого отримав несумісний із життям поранення. Йому було лише 46.

24 червня спочатку громади Калуша, а пізніше і мешканці Войнилова і села Цвітової прощалися з Героєм. Саме у цьому невеличкому селі на Калущині він знайшов свій останній спочинок.

Указом Президента України від 28 листопада 2022 року солдата Валерія Сокола було нагороджено орденом “За мужність” третього ступеня посмертно. А 31 березня 2023 року — за “Заслуги перед Прикарпаттям” (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору