Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Калуші можуть збільшити виплату на встановлення пам’ятників захисникам

У Калуші можуть збільшити виплату на встановлення пам'ятників захисникам

Наразі сім’ї загиблих військовослужбовців можуть отримати до 50 тисяч гривень одноразової допомоги з бюджету Калуської громади на встановлення пам’ятників. Але цього у нинішніх реаліях замало.

Про це йшлося на сесії міської ради, повідомляє Інформатор.

Питання порушив депутат Святослав Федоришин. З його слів, програма була складена ще в 2022 році. Тоді максимальна сума була прописана на рівні 50 тисяч гривень.

“З врахуванням інфляції і підвищення цін, цю суму вже треба переглядати. Ті родини, які замовляли пам’ятники нещодавно, вже були змушені доплачували вже чималу різницю”, — зазначив він.

За пропозицією депутата, суму виплати вартувало би переглядати приблизно щопівроку.

Нагадаємо, рішення виконкому “Про Порядок надання одноразових грошових допомог для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України” в Калуші було ухвалене в березні 2023 року. Тоді ж був оприлюднений ескіз уніфікованого надмогильного памʼятника.

“Таким чином, ми започатковуємо на Алеї Слави міського кладовища та на кладовищах сіл нашої громади встановлення однакових (за згодою родини у кожному конкретному випадку) надмогильних памʼятників загиблим. Такий підхід дасть можливість облаштування ідентифікованих меморіальних секторів поховань загиблих чи померлих Захисників, які матимуть ще й естетичний вигляд”, — повідомляв про ухвалене рішення міський голова Андрій Найда.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору