Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В укритті калуського ліцею вода більше не б’є фонтаном по приміщенню

В укритті калуського ліцею вода більше не б'є фонтаном по приміщенню

Раніше тут вода просочувалась крізь усі стіни та затоплювала частину площі приміщення, де сиділи діти під час тривог. Зараз управлінці повідомляють про ліквідацію проблеми.

Пише Інформатор.

На початку січня 2024 року Інформатор побував у “мокрому” укритті в приміщенні Калуської дитячої музичної школи, яким постійно користуються учні Калуського ліцею №4. Тоді можна було побачити частково та повністю підтоплені кімнати, а також джерельця води, які пробиваються крізь стіни.

“Ми це укриття використовували з вересня 2022 року. Воно було сухим до березня 2023-го. А потім, коли пішла відлига, почала з-під однієї стіни потрохи просочуватися вода. У липні минулого року, коли пішли сильні дощі і в регіоні виникла повінь, ситуація погіршилася”, — розповідає директорка ліцею Лідія Когут.

Щоб хоч якось виправити ситуацію освітяни самостійно відкачували воду сушили обігрівачами, використовували рідке скло та прокопали “рівчаки”… Проте повністю врегулювати питання не вдалося. Згодом дітей перестали заводити у найпроблемніші кімнати та частково перевели до ПК “Юність”.

 

Після того, як інформація про стан укриття набула розголосу управлінці розпочали підрахунок вартості ремонтних робіт.

“Навколо 2 корпусу Калуської ДМШ плануємо зробити підмостку та гідроізоляцію. Скільки це коштуватиме, зараз ще не можу сказати, але думаю немало”, — зазначала керівниці управління культури національностей та релігій міста Калуша Любов Джуган.

Сьогодні, 3 квітня, стало відомо, що проблему вдалось ліквідувати. Міський голова Калуша Андрій Найда повідомляє, що на об’єкті встановили відмостки, здійснили ремонт системи відкачки води з підвалу та встановили дренажні трапи.

“Благо, що всі ці заходи дали позитивний результат. Після сильної зливи, що була в п’ятницю, в укриття вода не поступала. Звичайно, в приміщенні ще відчувається зайва волога, тож впродовж місяця укриття буде осушуватися”, — зазначає мер.

Також додає, що у серпні 2024 року планують провести косметичний ремонт стін для того, щоб зробити укриття комфортнішим для учнів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору