Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Михайлові Пенгрину з Долини просять присвоїти звання Героя України | ПЕТИЦІЯ

Михайлові Пенгрину просять присвоїти звання Героя України | ПЕТИЦІЯ

Заслужене і почесне звання Героя України просять присвоїти (посмертно) хороброму захиснику, лейтенантові Пенгрину Михайлові Миколайовичу.

На сайті президента триває збір підписів під петицією, повідомляє Інформатор.

Михайло Пенгрин народився у селі Солуків, що відноситься зараз до Долинської обʼєднаної територіальної громади Калуського району. З самого дитинства він хотів стояти на захисті нашої держави. Саме тому закінчив Прикарпатський військово-спортивний ліцей у м. Надвірна, вступив до Національної академії Державної Прикордонної Служби України (інженерно-технічний факультет, напрямок — автомобільний транспорт), після чого був направлений на службу у м. Ізмаїл Одеської області начальником відділення інженерного облаштування державного кордону.

З перших днів війни брав активну участь у захисті України: був направлений як командир взводу на обʼєкт критичної інфраструктури у складі Національної гвардії України.

У лютому 2024 року за особисто складеним рапортом з вимогою на переміщення у зону бойових дій він був призначений командиром взводу до частини 3017 (Харківська область). Після проходження бойової підготовки був скерований у с. Роботине Запорізької області, де під час стрілецького бою героїчно загинув.

Навіки в скорботі залишилися батьки, рідні брат та сестра і вся родина.

“Михайло є справжнім Героєм, який своїм прикладом продемонстрував, яким громадянином повинен бути кожен чоловік у нашій державі. Він назавжди залишиться в наших серцях як взірець мужності, патріотизму та самовідданості. Ми всі просимо Вас почути нас та присвоїти Пенгрину Михайлові Миколайовичу звання Героя України (посмертно)”, — йдеться у тексті петиції.

Щоб підписати петицію, перейдіть за посиланням.

Читайте також — З передової телефонував щасливим | Мама воїна з Долини опублікувала щемливі спогади про сина

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору