Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Родина Василя Дрогомирецького з Боднарова отримала його посмертну нагороду

Родина Василя Дрогомирецького з Боднарова отримала його посмертну нагороду

На Закарпатті вручили державні нагороди родинам поліцейських, які загинули, виконуючи службовий обов’язок у боротьбі з окупантом. Серед нагороджених — уродженець села Боднарова Василь Дрогомирецький. 

Відзнаку Глави держави “За оборону України” передали дружині загиблого Героя, повідомляє Інформатор.

Як йдеться у повідомленні на сторінці голови Закарпатської ОДА Віктора Микитина, відзнаками та медалями посмертно нагороджували кількох поліцейських. Дружині полеглого Героя, старшого лейтенанта Василя Дрогомирецького, передали відзнаку “За оборону України”.

“Завдяки подвигам наших захисників Закарпаття назавжди закарбовано в історії незалежної України як край найкращих воїнів та Героїв. Для мене це — велика честь і водночас найважча місія. Немає таких слів, які б могли вгамувати біль рідних. Сотні краян загинули в бою, захищаючи нашу незалежність. Ми повинні бути гідними їхньої пам’яті та героїзму. Вічна пам’ять полеглим бійцям”, — пишуть на сторінці ОДА.

Нагадаємо, Дрогомирецький Василь Миколайович народився 8 травня 1994 року в селі Боднарів Калуського району. Навчався в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на факультеті фізичного виховання та спорту. З 2015 року ніс службу в Національній поліції України у місті Івано-Франківськ. Уже з 2022 року Василь продовжив службу у спецпідрозділі корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) ГУНП в Закарпатській області, зі званням старший лейтенант.

Практично з перших днів повномасштабного вторгнення Василь Дрогомирецький став на захист Батьківщини у складі зведеного підрозділу Національної поліції України “Сафарі”. У березні 2022 року, коли під Києвом точилися запеклі бої за нашу столицю, саме полк “Сафарі” одним з перших заходив у Бучу та Ірпінь, звільняючи наші міста, та бачили усе звірство, яке по собі залишили окупанти. Надалі проводили оборону м. Суми, виконували бойові завдання в Харкові у населених пунктах Грасі, Петрівка, Ковалі, та у Запоріжжі вели підготовку для звільнення населеного пункту Оріхово.

У бою за волю свого народу Василь Дрогомирецький загинув в ніч на 22 травня 2022 року в місті Вільноандріївка Запорізької області внаслідок потужного ракетного обстрілу по місцю дислокації полку “Сафарі”.

За мужність і самовідданість дій, виявлених у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність присязі Василь Дрогомирецький нагороджений: бойовим орденом полку спеціального призначення “Сафарі” НПУ “За Мужність” та Орденом “За Мужність” ІІІ ступеня.

Ужгородська міська рада перейменувала вулицю Олександра Можайського в Ужгороді на вулицю Василя Дрогомирецького, Івано-Франківська міська рада присвоїла Дрогомирецькому Василю звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська”, рішенням Калуської міської ради захисникові присвоєне звання “почесного громадянина Калуської міської територіальної громади” (посмертно).

Нагадаємо, нещодавно депутати Калуської міської ради перейменували на честь Василя Дрогомирецького вулицю. Раніше вона носила назву Правди.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору