Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті аграрії засадили майже 400 тисяч гектарів землі

На Прикарпатті аграрії засадили майже 400 тисяч гектарів землі

Аграрії Івано-Франківщини завершують посівну кампанію ярих сільськогосподарських культур.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Департамент агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

Загалом уся посівна 2024 року склала 376 000 гектарів зернових, зернобобових, кормових та технічних культур. З усього насадженого найбільше відзначають зернові, які цьогоріч засадили на 1 500 гектарів більше ніж торік. Площа засаджень становить 141 500 гектарів.

“Більшість посівів озимих зернових культур – пшениці, ячменю та жита увійшли в фазу колосіння, а озимий ріпак – у фазу цвітіння та утворення стручків, у картоплі – поява бокових пагонів – поява суцвіть. Попри проведення догляду за посівами, аграрії Прикарпаття розпочинають підготовку зернозбиральних комбайнів, зерноочисних машин та токів до проведення жнив”, — пишуть на сторінці департаменту.

Також ярі зернові та зернобобові культури становлять площу у 87,4 тисячі гектарів, у тому числі кукурудзи – 59,5 тисяч гектарів. Технічні культури зайняли понад 100 000 гектарів. Картоплі та овочі насадили на майже 73 000 гектарів, що є на рівні показника 2023 року.

“Погодні умови цьогорічної весни загалом були сприятливими для проведення посіву ярих культур, попри те, що недостатні запаси вологи в ґрунті дещо сповільнили появу сходів сої та кукурудзи. Разом з тим, помірні опади у більшості районів області наприкінці травня та на початку червня значно покращили ситуацію з вегетацією рослин”, — кажуть в департаменті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору