Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті відбудеться тиждень донорства | Де можна здати кров у Калуші?

На Прикарпатті відбудеться тиждень донорства | Де можна здати кров у Калуші?

З понеділка, 10 червня, на Прикарпатті розпочнеться тиждень донорства. Активісти закликають громадян долучатись до акції.

Пише Інформатор.

Ініціює таку акцію громадська організація “Одна кров” з нагоди Міжнародного дня донора, яке відзначатимуть 14 червня.

“Мета заходу полягає в популяризації донорства крові, формуванні у громадян свідомого ставлення до цього процесу, відзначенні почесних донорів та волонтерів, а також у сприянні формуванню надійних запасів крові та її компонентів для порятунку цивільних пацієнтів та поранених військовослужбовців у умовах війни”, — пишуть на сторінці організації.

Долучитись до ініціативи від організації можуть особи віком від 18 років з 10 по 14 червня з 8:30 до 14 години в Івано-Франківській обласній станції переливання крові. Щоб стати донором потрібно попередньо зареєструватись за посиланням та в день здачі крові мати при собі документи, що засвідчують особу. Перед реєстрацією також важливо засвідчитись чи немає у майбутнього донора тимчасових, чи абсолютних протипоказань.

Також нагадаємо, що у Калуші теж можна здати кров у відділі переливання крові, що знаходиться у Районній лікарні на вулиці Каракая, 25. Прийом донорів здійснюється в понеділок та середу: о 10:00 проходить реєстрація, а з 11:00 розпочинається збір крові.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору