Інформатор Калуш

ВЛАДА

Дорожники не мають коштів на ремонт зупинок у Калуші, але заїзди поліпшать

Дорожники не мають коштів на відновлення зупинок у Калуші,

Із 60-ти автобусних зупинок, які є в Калуській громаді, лише 8 — у комунальній власності. Тож, перспективи щодо їхнього ремонту невтішні.

Про це йдеться у відповіді Калуської міської ради на численні звернення мешканців громади щодо незадовільного стану деяких зупинок громадського транспорту як у місті, так і в старостинських округах.

За даними міської ради, абсолютна більшість зупинок у громаді є приватними чи на балансі установ, які обслуговують дороги. Лише 8 — на балансі КП “Калушавтодор”.

“Комунальники, окрім того, що утримують в належному стані зупинки, які є в їх підпорядкуванні, час від часу ремонтують й інші, які є аварійними”, — йдеться на сайті ради.

Повідомляють, що міський голова Андрій Найда про стан зупинок у громаді кілька тижнів тому говорив із представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області.

“Коштів на їх поліпшення в бюджеті Служби немає, — розповів голова громади. — Проте, можуть дещо поліпшити стан заїздів до зупинок. Тож, в цій ситуації ми будемо аналізувати чи можливе фінансування з місцевого бюджету на заходи з благоустрою зупинок в Хотіні. Але треба розуміти, що це не наша прерогатива і, насамперед, будуть ремонтуватися ті зупинки, що знаходяться в нас на балансі”.

Нагадаємо, на сесії міської ради минулого тижня йшлося про те, що навпроти вулиці Коса у мікрорайоні “Хотінь” вітер зруйнував зупинку. Мешканці громади просили її поновити.

А про стан автобусних зупинок у Хотіні ми писали наприкінці квітня. Вони — у занедбаному стані і дуже різні. Детальніше про це — у матеріалі “Космічна, мозаїчна, екстремальна — як виглядають зупинки в Хотіні”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору