Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“У кожного міста є свій колір”: миттєвості вечірнього Калуша | ФОТОРЕПОРТАЖ

Повільно наповзає вечір, а з ним як змії в’ються стежки та дороги. Вулички нічного Калуша по-особливому мерехтять вогниками. На прогулянку виходить душа міста та водить невидимі екскурсії, які лише можна відчути. Відчути… душею, що поринає у глибини свідомості міста та поглинає усю його історію. Пропонуємо і вам прогулятися неймовірним містом К…  

Ділиться Інформатор

Прогулянка відбуватиметься історичним центром Калуша. Направду, лише ввечері можна відчути особливість моменту. Не покидає відчуття, що на мить ти прогулюєшся вуличками старовинного Львова із його церквами та брукованими вуличками. Але, ми прогулюємося рідним Калушем.

Спогади та рани міста відкриваються саме вночі. Тоді, коли це найменше бачать.

Вулиці наче гомонять одна з одною, розповідаючи про все те, що бачили та пережили за більш ніж 500-літню історію міста. Бачили вони багато і готові поділитися спогадами з кожним. Проте, необхідно знайти ключ до серця цього міста. Бути в ритмі із ним. Відчувати як легкий вітер обвиває волосся та шепоче: “Подивись на зорі, їх видно”. Ті зорі, то сотні та десятки містян, що трудилися, розбудовували та плекали долю міста.

Українці, німці, поляки, євреї — сотні, тисячі та десятки тисяч осіб населяли та населяють це місто, вдихаючи в нього сенс та цінність.

Людина творить місто, а місто — відображення людини.

Ледь помітні вогники ліхтарів, що замінили гасові лампи пробивають щільну темряву вікон. Гострі лінії надають форм. Місто спить, згаснуть вогні.

“Де сяйво золотих ліхтарів,
Хтось колись любов зустрів,
Хтось когось так давно чекав,
І покохав, навік покохав!..”
Микола Яцків “Вечірнє місто”

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору