Калуш До сайту

У Калуші вчергове відбулось засідання краєзнавчого клубу міста

Любителі історії та науковці поділились напрямками роботи та планами про створення нових проєктів з вивчення та поширення історії Калуша.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 16 червня, у Краєзнавчому музеї Калущини відбулось чергове засідання краєзнавчого клубу Калуша. Безліч любителів історії зібрались, щоб послухати про новинки та плани від калуських дослідників.

Зокрема зберігач фондів Краєзнавчого музею Богдана Яневича розповів про відтворення фортифікаційних споруд та будівель калуського замчища. Дослідники збирають інформацію про усі приміщення, котрі там розташовувались та їхнє призначення. Також за стародавніми картами та малюнками помалу відтворюють їх вигляд та архітектуру. Незабаром дослідники збираються спочатку створити 3D-модель замчища, а потім фізичний макет, який експонуватиметься в музеї.

Більше про Калуський замок ми розповідали у матеріалі: Калуський замок: історія пам’ятки, яка зникла назавжди.

Окрім цього інший учасник клубу Анатолій Дутчак показав 10 унікальних репродукційних картин Калуського ТЕСПу. На них можна детальніше поглянути розташування будівель заводу, інтер’єр та навіть вигляд калійних шахт зсередини.

Також студентка Калуського політехнічного фахового коледжу розповіла, що зараз працює над створенням мультфільму про видобуток калійної солі у Калуші в якому головним героєм буде персонаж “соляник”. Більше про це у матеріалі: Калуська студентка працює над створенням мультфільму про історію солевидобутку міста.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08