Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуські правоохоронці відмовились від хабаря. Чоловіка, який його пропонував, судитимуть

У Калуші правоохоронці відмовились від хабаря. Чоловіка, який його пропонував, судитимуть

До Калуського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт щодо 44-річного жителя району, який залишив поліцейському 200 євро. 

Як повідомили Інформатору в Калуській окружній прокуратурі, чоловік обвинувачується за ч. 1 с. 369 КК України, тобто у вчиненні дій, які виразились у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду, а так само наданні такої вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12 травня цього року чоловіка запідозрили у керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння. Він вирішив, що за гроші зможе уникнути притягнення його до адміністративної відповідальності.

“… будучи попередженим про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, словесно висловив пропозицію посадовій особі Національної поліції України про надання неправомірної вигоди у розмірі 200 євро за непритягнення його до адміністративної відповідальності та не складання протоколу про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП України та поклав грошові кошти на підлогу пасажирського місця службового автомобіля”, — інформує прокуратура.

Калуські правоохоронці хабар не взяли. Натомість — викликали слідчо-оперативну групу Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області, склавши при цьому протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП та постанову ч. 2 ст. 126 КУпАП.

На даний час кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України знаходиться на розгляді в Калуському міськрайонному суді. За вчинене особі  загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору