Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Вкрала тюбик пасти і приправу… У Долині жінка скаржилася в суді на скруту

Вкрала тюбик пасти і приправу... У Долині жінка скаржилася в суді на скруту

У Долині судили жінку, яка тричі обікрала магазин “Копієчка”. Вона виносила звідти різну дрібноту: від приправ — до засобів гігієни, що загалом потягнуло менш як на 2000 гривень. В умовах воєнного стану крадіжки, проте, караються доволі суворо.

Як покарав жінку суд, знає Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, 29 лютого цього року, скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, жінка таємно викрала тюбик зубної пасти за 108,66 грн. флакон парфумованої жіночої води, вартістю 217,41 грн., мило, по упаковці приправи до картоплі та прянощів… Через кілька днів вона повторила свої дії, винісши з магазину схожі товари та ще рушник кухонний і пару жіночих шкарпеток. А відтак — 7 березня наважилася на злочин знову. Цього разу їй знадобилися засіб для унітазу, змінний балон та дві упаковки туалетного мила.

Загалом за три походи в магазин жінка безкоштовно набрала товарів на 1744 гривні.

У судовому засіданні вона повністю визнала свою вину у вчиненні інкримінованого їй злочину. При цьому пояснила, що вчинила крадіжки через важке матеріальне становище, оскільки на її утриманні перебувають чоловік, який переніс інсульт, та батько, якому за 90 років. Вона розуміє, що вчинила неправильно і щиро розкаюється у вчиненому, повністю відшкодувала потерпілій завдані збитки, попросила в неї вибачення і більше ніколи подібного вчиняти не буде.

Потерпіла особа в судове засідання не з`явилася, обмежившись надісланою до суду заявою з проханням провести розгляд даної справи за її відсутності. Підтвердила, що вартість викраденого товару їй повністю відшкодовано і при призначенні обвинуваченій покарання покладається на розсуд суду.

Дії обвинуваченої було кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 КК України, оскільки вона вчинила крадіжку, тобто таємно викрала чуже майно, повторно та в умовах воєнного стану. Суд призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору