Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Восьмикласниця із Долини буде отримувати стипендію Президента

Восьмикласниця із Долини буде отримувати стипендію Президента

У Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Серед 14-ти лідерів змагання, яким призначено стипендії Президента — ліцеїстка з Долини. 

Пише Інформатор.

Як повідомляють у МОН, Міжнародний конкурс імені Петра Яцика проводиться щорічно з метою піднесення престижу української мови та забезпечення її розвитку в усіх сферах життя. До участі запрошують школярів, студентів профтехів та закладів фахової передвищої та вищої освіти.

“Цьогоріч конкурс відбувся дистанційно, долучивши 818 учасників, зокрема вимушених переселенців. У творчих роботах молодь розмірковувала про цінність рідної мови, збереження людяності та важливість комунікації в ці непрості часи. За результатами конкурсу журі визначило 72 переможці в різних категоріях, які посіли 1–3 місця”, — зазначають у відомстві.

Водночас у міністерстві проінформували про призначення стипендії Президента 14 лідерам змагання. У цьому переліку є одна прикарпатка — Шевченко Катерина Олександрівна, учениця 8 класу Комунального закладу “Ліцей № 1 Долинської міської ради”.

Учасникам конкурсу, які посіли перші місця, вручили сертифікати на стипендії Президента України в розмірі 1420 гривень для школярів, 2870 гривень для студентів коледжів і 3800 гривень для студентів університетів, які виплачуватимуть щомісячно протягом року. Переможці отримали також дипломи та подарункові набори книг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору