Інформатор Калуш

ТРЕШ

Не зачинили дверей — навідався злодій. 36-річного калушанина чекає суд

Не зачинили дверей — навідався злодій. 36-річного калушанина чекає суд

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури повідомлено про підозру 36-річному жителю Калуша. Йому інкримінують два епізоди, пов’язані з пограбуванням людей.

Повідомляє Інформатор.

Встановлено, що чоловік, маючи не зняту та непогашену у встановленому законом порядку судимість за вчинення корисливого злочину, належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та повторно вчинив новий корисливий злочин, кажуть в Калуській окружній прокуратурі.

Йдеться про те, що на початку квітня поточного року чоловік перебував біля однієї із квартир в Калуші та помітив, що вхідні двері до помешкання не зачинені на замок. Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, проник в середину житла та з кімнати кухні таємно викрав гаманець із грошовими коштами в сумі 6000 грн. У гаманці були також дві банківські картки, якими чоловік без проблем скористався.

За даними прокуратури, з картки було знято 3000 грн. Крім цього, він розраховувався картками при здійсненні покупок у магазинах міста.

Потерпілою виявилася жінка 1939 року народження. Їй було завдано матеріальної шкоди.

А у селі Мостище цей сами чоловік викрав із будинку мобільний телефон.

“На даний час особі за клопотанням слідчого погодженого із прокурором особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактом крадіжки грошових коштів у сумі 131 068,1 грн. з помешкання, яку чоловік вчинив у травні 2024 року. За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна”, — деталізують у прокуратурі.

Водночас додають: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору