Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Було краще?” | Завтра у Калуші покажуть благодійну документальну виставу

"Було краще?" | Завтра у Калуші покажуть благодійну документальну виставу

У Калуші покажуть документальну виставу “Було краще?”. У ній — реальні свідчення тих, хто пережив Голодомор, та свідчення тих, хто прожив у радянському союзі.

Анонсує Інформатор.

Документальна вистава студентів 4 курсу Інституту мистецтв ПНУ висвітлює тему Голодомору 1932-1933 років та засуджує тих, хто причетний до цього геноциду українського народу.

“Радянський союз розпався? Фактично — так, але він й досі живе у головах багатьох людей, які нас оточують. Хліб по 14 коп. чи розстріл за приховані колоски; ковбаса по 1,40 чи одна гнила цибулина на цілий тиждень; веселі піонери чи матері, які збожеволіли від голоду та їдять власних немовлят… “Було краще?” — документальна вистава режисера Назарія Паніва та студентів 4-го акторського курсу” — анонсують митці.

Драматургічна складова вистави — це реальні свідчення тих, хто пережив Голодомор, а на протиставлення їм — свідчення тих, хто прожив в радянському союзі. Студенти по крупинках збирали інформацію, задаючи старшому поколінню тільки одне питання: “Як ви вважаєте, коли було краще, за часів радянського союзу чи вже за незалежної України?”

У Калуші переглянути виставу можна буде вже завтра, 29 червня, у концертному залі на вулиці Шевченка, 11. Початок — о 17:00. Вхід — за донат на потреби окремої служби безпілотної авіації УДА “УДАЧНИКИ”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору