Інформатор Калуш

ГРОШІ

Військовим бригадам — до мільйона гривень. У Калуші хочуть збільшити розмір підтримки для ЗСУ

У Калуші збільшать розмір підтримки для ЗСУ

Від початку цього року в Калуші діє програма, відповідно до якої з бюджету громади за зверненнями від військових частин виділяють фінансування на потреби ЗСУ. На одну частину передбачено до 500 тисяч гривень. Зараз цю суму хочуть збільшити.

Інформатор розповідає, у яких випадках і кому можуть передавати більше коштів.

Про це йшлося на засіданні депутатської комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики. Як повідомили, оновити відповідний порядок надання та використання коштів змушують обставини. Адже військові частини є різні за структурою та кількісним складом. І деякі з них (бригади) фактично складаються з багатьох підрозділів, для яких 500 тисяч гривень об’єктивно замало.

Тож, зараз відповідний документ пропонують доповнити словами, що в окремих випадках при зверненнях командирів військових частин (бригад), які тривалий час знаходяться на лінії бойових зіткнень, сума субвенції з бюджету Калуської громади може становити до 1 мільйона гривень.

Серед членів депутатської комісії зауважень до такої пропозиції не було. Тож, її підтримали. Тепер проєкт рішення ще має розглянути та затвердити сесія міської ради. Відбудеться вона найближчого четверга.

Додамо, що від початку року допомогу з бюджету Калуської громади по цій програмі отримали вже 22 військові частини на суму в понад 11 мільйонів гривень. Загалом передбачено 20 мільйонів до кінця року.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору