Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Хотінські зупинки. Ремонтуватиме місто чи область?

У квітні цього року наша редакція звернула увагу на стан зупинок громадського транспорту в житловому районі Хотінь. Їх ми показували у матеріалі: Космічна, мозаїчна, екстремальна — як виглядають зупинки в Хотіні | ФОТОРЕПОРТАЖ. Звертали на них увагу й місцеві мешканці. Зрештою втрутилась і природа, а згодом, щоб вирішити ситуацію й міська влада.

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що наприкінці травня на сесії Міської ради одним з питань на порядку денному було прохання мешканців Хотіня поновити автобусну зупинку навпроти вулиці Коса у даному мікрорайоні. Раніше її здуло вітром.

Тоді депутат Юрій Погинайко зазначив:

“Знак автобусної зупинки там є, а саму зупинку, як кажуть мешканці, вітром здуло. Потім приїхали комунальники і її забрали, а назад уже не встановили. Багато батьків звертається, адже їхні діти їздять до школи, тому у дощ і під час снігопадів їм нема де сховатися. Прохання, щоб ту автобусну зупинку поновити, якщо є можливість”.

У зв’язку з цим та іншими численними зверненнями калушан, міський голова Андрій Найда, щоб якось вплинути на ситуацію, поспілкувався з представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області.

“Коштів на їх поліпшення в бюджеті Служби немає, — розповів голова громади. — Проте, можуть дещо поліпшити стан заїздів до зупинок. Тож, в цій ситуації ми будемо аналізувати чи можливе фінансування з місцевого бюджету на заходи з благоустрою зупинок в Хотіні. Але треба розуміти, що це не наша прерогатива і, насамперед, будуть ремонтуватися ті зупинки, що знаходяться в нас на балансі”, — згодом повідомив він.

До слова, незабаром, а саме 4 червня на сайті Калуської міської ради з’явилося електронне звернення до міського голови від громадянки Василишин Тетяни Василівни:

А вже 21 червня з’явилася відповідь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Богдана Білецького, у якій зазначається, що вищезгадана зупинка не знаходиться на балансі міста, і її відновленням повинна займатися Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області.

В такому випадку Служба відновлення зобов’язана надати відповідь в 30-денний термін. Тож поки її немає, доля у хотіньської зупинки залишається невідомою.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору