Калуш До сайту

За фактом отруєння собак у Болехові ще триває досудове розслідування

У березні в Болехові невідомі намагались отруїти кількох собак. Чи вдалося поліції розібратися у цій ситуації та знайти винних?

Інформатор надіслав у Долинську поліцію інформаційний запит та вже отримав на нього відповідь.

Наразі відомо, що факт ймовірного отруєння собак у місті Болехові було зареєстровано та внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Ситуацію було кваліфіковано як жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини. Це — частина 1 статті 299 Кримінального кодексу України.

На даний час у кримінальному провадженні проводять досудове розслідування”, — повідомила слідча.

Більше інформації у поліції не надали, обгрунтовучи тим, що стаття 222 Кримінально-процесуального кодексу України говорить про недопустимість розголошення відомомстей досудового розслідування.

Нагадаємо, йдеться про ситуацію, яка склалася у березні цього року: посеред Болехова у білий день в жахливих муках вмирали собаки. Постраждали, як мінімум, п’ять собак. Врятувати вдалося лише одну, якій місцева волонтерка встигла вколоти антидот. Згодом стало відомо, що знайшлася ще одна собака.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08