Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Риба, вакансії та матеріал, який чекав 7,5 місяців. Підсумки тижня на Інформаторі

Риба, вакансії та матеріал, який чекав 7,5 місяців. Підсумки тижня на Інформаторі

Перший тиждень липня добіг кінця. Найбільш резонансною в Калуші за це період була ситуація з озером в районі вулиць Рубчака-Грушевського. Тож, традиційно ділимося новинами останнього тижня, які ви читали й вподобали найбільше.

Пише Інформатор.

На озері в Калуші загинула риба. За кілька днів до цього його довели до обміління

Перед минулими вихідними від озера в районі вулиць Рубчака-Грушевського прокопали канаву. Цілі вихідні цим рівчаком з водойми сходила вода. Відтак рівень впав ледь не на половину. А ще — кілька днів нестерпної спеки… Вчора стало відомо про масову загибель риби у водоймі.

Перед минулими вихідними від озера в районі вулиць Рубчака-Грушевського прокопали канаву. Цілі вихідні цим рівчаком з водойми сходила вода. Відтак рівень впав ледь не на половину. А ще — кілька днів нестерпної спеки… Вчора стало відомо про масову загибель риби у водоймі.

Підприємиця з Калуша організувала продаж наркотиків у одній з аптек міста

Правоохоронцям вдалось з’ясувати, що 39-річна мешканка Калуського району організувала незаконний бізнес в одній з аптек Калуша.Задокументовано декілька фактів збуту “бупренорфіну” наркозалежним особам. Зловмисницю було викрито на “гарячому”. Проведено сім обшуків на місці події, за місцем проживання, в підсобних, гаражних приміщеннях та в транспортному засобі. Підприємицю затримали, їй уже оголосили про підозру за ч.2.ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України).

Зникла безвісти: куди і чому поділась бруківка на Підвальній?

До редакції днями звернулась місцева мешканка з проханням звернути увагу на залишений напризволяще клаптик землі у центрі міста, який спричиняє багато незручностей. Йдеться про тротуар на стику вулиць Підвальна і Цеглинського, поряд з офісом страхової компанії “Княжа”. Частина від дороги вимощена, але скраю видніється земля, з якої вже встигла прорости трава.

В мережі виклали унікальне відео розбудови калуського хімічного підприємства

На популярному відео-хостингу YouTube виклали документальний сюжет 1979 р. про ВО “Хлорвініл” з Калуша. На кадрах видно працівників хімічного підприємства та процеси його розбудови. Спочатку кадри є німими, а пізніше доповнюються музичним супроводом. Це поширена практика серед українського сегменту YouTube змінювати російський аудіоряд різноманітною музикою або просто залишати кадри німими.

Переглянути відео можна нижче:

 
Міський пляж, “зелений” лєнін та солодощі | Фотоісторія Калуша другої половини ХХ ст. Частина перша

Міський пляж, “зелений” лєнін та солодощі | Фотоісторія Калуша другої половини ХХ ст. Частина друга

Матеріал, який чекав на опублікування довгих 7,5 місяців. Розповімо коротко передісторію. У листопаді 2023 р. ми опублікували матеріал про калушан, які рятували євреїв у роки Другої світової війни. Серед них була родина Довбенків, яка пізніше виїхала до Польщі. Згодом, після прочитання статті, ми отримали коментар від Антоніни Довбенко, яка подякувала за цікавий матеріал і зазначила, що це її родичі.

В міськраді переглянули відмову калушанину в оренді землі, де він зробив сад для мешканців вулиці

Орендувавши землю біля озера, чоловік зробив там вільний сад та відпочинкову зону. Пізніше міська рада відмовила йому у продовженні оренди через ряд певних підозр. На минулій сесії знову вирішувалась доля земельної ділянки.

Понад чотири десятки найактуальніших вакансій в Калуші | Добірка

Традиційно, для тих, хто в пошуках роботи, зібрали найсвіжіші вакансії.

У центрі Калуша планують реконструкцію готелю та колишнього кінотеатру і нову забудову

На сайті Калуської міської ради оприлюднили звіт про стратегічну екологічну оцінку: детальний план території, обмеженої вулицями Цеглинського, Підвальною, Бандери та площею Героїв в місті Калуші. Громадське обговорення цього документу та консультування відбуватиметься до 14 серпня 2024 року включно.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору