Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вигодська ГЕС, російський “раритет” і мер на місці ДТП — підсумки тижня на Інформаторі

Вигодська ГЕС, російський "раритет" і мер на місці ДТП — підсумки тижня на Інформаторі

Минає ще один тиждень — наближаємося до екватора літа. Спекотна погода не дає про це забути. А у новинах цього тижня було багато трешу: ДТП, шахеди в повітрі й шахраї у мережах…

Інформатор традиційно ділиться матеріалами, які цього тижня читали найбільше.

У Калуші чоловік трощив припарковані у дворі автомобілі

Інцидент трапився минулої неділі в одному з дворів на вулиці Підвальній. Там “гуляв” невідомий чоловік: спершу вовтузився біля входу в під’їзд, вірогідно, намагаючись пошкодити кабелі, а далі — вигукуючи нецензурну лексику, гепа по автомобілях, що були запарковані у дворі.

Мешканці Вигоди вимагають змінити генеральний план та ввести мораторій на будівництво ГЕС у громаді

Вигодська громада сьогодні виступила категорично проти будівництва мінігідроелектростанції на річці Свіча. Люди під час засідання сесії вимагали від влади внести зміни до генерального плану селища та назавжди поставити крапку в цій довготривалій історії. Інформатор був на сесії у Вигоді.

Вранці у Калуші авто з перехрестя “повернуло” у паркан 

Дорожньо-транспортна пригода трапилася на перехресті вулиць Ковжуна та площі Героїв. На місці побачили посадовців міської ради, зокрема міського голову Андрія Найду.

“Я встану з цієї коляски і поїду до хлопців” | Друзі, воїни та волонтери діляться спогадами про Олега Івахнюка

Калуську громаду цього тижня сколихнула трагічна звістка: у лікарні помер Олег Івахнюк. Його знали як бійця батальйону “Донбас”, волонтера та патріота… Соцмережі рясніють спогадами про Героя. Інформатор зібрав деякі з них.

В “Охматдиті” під час вчорашнього ракетного удару перебував хлопчик із села Голинь

Під час ракетного удару по “Охматдиті” він разом із мамою перебував у палаті на сьомому поверсі лікарні. Два вікна у палаті вилетіли. А всі апарати життєдіяльності виключились… Згодом хлопчика перевезли у кардіологічний центр неподалік. Але 12 липня стало відомо, що дитина померла. Сьогодні 7-річного Єгора Завадецького поховають.

Близнюки з Калуша презентували нову пісню про складні стосунки між коханими людьми

Гурт METENKA випусти кліп та пісню під назвою “Давай”. Артисти розповідають, що трек розповідає про перехідний період в стосунках, коли навіть одна дія може призвести до їх завершення.

Усі дороги ведуть до Калуша: з історії трьох сімей, що виробляли вино для калуського костелу

Три родини, які виробляли вино для калуського костелу, керували калуською залізницею та були судовими засідателями…

У пошуках розкриття нових сторінок історії Калуша ми натрапили на полячку Михайлину Мусяв, родина якої довгий час проживала у Калуші. Ба більше, у районі німецької колонії, тобто Neu Kalusz. Вона поділилася з нами цінними фотографіями та розповіла історію своїх предків.

Чи розпочнуть школи Калуша навчання у серпні?

Через важку ситуацію в енергосистемі України та часте вимкнення електроенергії цьогоріч школярі та студенти можуть розпочати навчання трохи швидше — у серпні. Чи плануються такі зміни у Калуші та коли школярі розпочнуть новий навчальний рік?

В міськраді переглянули відмову калушанину в оренді землі, де він зробив сад для мешканців вулиці

Орендувавши землю біля озера, чоловік зробив там вільний сад та відпочинкову зону. Пізніше міська рада відмовила йому у продовженні оренди через ряд певних підозр. На минулій сесії знову вирішувалась доля земельної ділянки.

Моніторинг цін у Калуші: скільки коштує цукор?

Вирішили помоніторити вартість цукру, адже скоро стартує сезон консервації. Тож, розповідали, скільки цукор сьогодні коштує у Калуші.

На “секонді” у Калуші продають російські футбольні “раритети” | ФОТОФАКТ

У одному із секонд-хендів Калуша продають футболку, випущену спеціально для чемпіонату світу на росії.  Футболка належить збірній Бельгії, яка висить із промовистим написом #WEAREBELGIUM. Однак на рукаві зображено логотип Чемпіонату Світу із футболу 2018 року, що відбувся на росії. Ваги оцінили футболку у 54,88 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору