Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Витяги друкуватимуть всю ніч? У калуському ЦНАПі змушені працювати понаднормово

Завтра, 16 липня, останній день для оновлення військово-облікових даних. Біля калуського ЦНАПу виникли через із чоловіків, які бажають оновити свої дані. Водночас спостерігаються проблеми із технікою та доступом до держреєстру військовозобов’язаних. Тож чи планує ЦНАП продовжити графік робочого дня через наплив бажаючих оновити дані? 

Ділиться Інформатор.

У коментарі Інформатору, директорка калуського ЦНАП Надія Марій повідомила, що працюватимуть згідно встановлених графіків робочого дня:

“Зміни не передбачаються. Працюємо відповідно до графіків робочого дня”, – відповіла посадовиця.

Також Надія Марій повідомила, що за неділю, 14 липня, свої дані оновили 148 осіб.

Проте, сьогодні, військовозобов’язані чоловіки, які вже оновили дані скаржилися на зависання комп’ютерів, що значно ускладнювало роботу і опрацювання даних:

“Я сидів там хвилин двадцять, але оновив. В них зависають комп’ютери бо нагрузка велика”, – розповів пан Мирон, що оновив дані.

 

Керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка, у коментарі нашому виданню підтвердив, що існують проблеми із доступом до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що впливає на роботу ЦНАПу:

“Сьогодні увесь день не працювала Дія і Оберіг. По всій Україні, тому робота по оновленню практично призупинилась. Як запрацює будемо по максимуму працівників залучати до надання цієї послуги”, – повідомив Олег Савка

Посадовець запевнив, що якщо доступ до держреєстру відновиться до 17:15, то працівники у позаробочий час друкуватимуть витяги, відповідно до заяв, які були прийняті протягом робочого дня.

“Наразі цілий день немає доступу до ЄДР призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Адміністратори ЦНАП просто приймають заяви, але витягів з реєстру не можуть сформувати і видати. Тому якщо після 17:15 доступ до реєстру відновиться, то кожен адміністратор в позаробочий час буде оновлювати дані і видруковувати витяги згідно із заявами, які були ним прийняті протягом дня.

На разі немає жодної доцільності запроваджувати цілодобовий прийом заяв на оновлення, поки не з’явиться технічна можливість їх опрацювання”, – повідомив посадовець

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору