Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуські пластуни провели таборування у Горганах

Калуські пластуни таборували у Горганах

Калуські пластуни провели два великі гірські таборування у мальовничих Горганах. З 12 по 21 липня юнаки підготовчого куреня імені Ярослава Мельника таборували в урочищі Ангелів, неподалік села Гриньків. Їхній табір, названий «Хлопче, ти обраний!», був натхнений легендою фільму «Матриця».

Інформатор ділиться від Калуської міської ради.

Програма таборування включала численні гутірки, практичні заняття, таборові роботи та дводенну мандрівку з ночівлею у горах. Юнаки зіштовхнулися з різними погодними умовами: від палючої спеки, від якої рятував потічок Сивинний, що впадав у Лімницю, до дводенного дощу, який не припинявся до самого від’їзду. Незважаючи на це, всі учасники залишилися задоволеними.

«Ніхто не повернувся таким, як приїхав на табір. Кожен тут щось для себе здобув та спробував багато, чого ніколи не робив. І саме головне — навчились працювати в команді! Сталою цитатою табору була – «Друже, ти зробив свій вибір», – розповіли організатори.

Неподалік відпочивали і дівчата-пластунки. Хоча їхні табори були розташовані за кількасот метрів один від одного і мали спільну мандрівку в гори та ватру, програми та структури таборів відрізнялися. Для юначок був організований дводенний табір «Мокош. Далекі горизонти». Вони творили незабутні моменти, вивчали нові знання та вдосконалювали вже набуті протягом року навички.

«Легенда нашого, дівочого, табору: онучка знаходить листи бабусі, яка колись мандрувала довкола світу. Тому кожного дня ми вивчали нову країну: культуру, кухню, легенди, звичаї, особливості. Цікаво було готувати страви цих країн. Ми трохи заморочились, і готували суші, паелью і, звичайно ж, вареники», – поділилася голова калуського осередку організації «Пласт» Наталія Романів.

Пластуни

Загалом, у двох таборах відпочивали 50 осіб віком від 11 років (30 дівчат та 20 хлопців). Літні таборування – чудова нагода закріпити на практиці знання, здобуті на сходинах протягом року.

«Ми опановували навики не просто виживати на природі, але влаштовувати собі максимально комфортні умови, упорядковувати побут. Кожен табір власноруч виготовив і встановив щоглу для державного прапора. Фактично, всі меблі – столи, стільці, пристосування для сушіння одягу тощо і хлопці, і дівчата виготовили власноруч. Ми самі викопували яму для органічних відходів, копали туалет — «латрину», будували глиняну піч», – розповіла Наталія Романів.

Пластуни

З новими знаннями, уміннями та силами пластуни готуються до нового виховного року, очікуючи на новий цікавий досвід.

Більше світлин є за посиланням тут.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору